3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Támogatást nyújt az önkormányzat az iskolakezdéshez

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.18. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-08-18 15:23
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az önkormányzat idén is több pályázat segítségével igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű családokat a tanévkezdésben.

   
   

  Hamarosan becsengetnek az iskolákba, nyár végén sok szülő készül az új tanévre. Számos családra azonban túl nagy anyagi terhet ró a tanszerek beszerzése, ezért az önkormányzat évek óta segíti pályázatokkal a hátrányos helyzetű családokat, hogy megkönnyítsék a tanévkezdést – mondta el a Gyöngyösi TV-nek dr. Horváth Gábor, a polgármesteri hivatal közigazgatási és intézményirányítási igazgatója, aki hozzátette: tanszer-, létfenntartási- és étkezési támogatással, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel tudják segíteni a családokat.

  - Főleg tanszerre adják be a szülők az igényt, ez 5700 forintos támogatást jelent gyermekenként. Kérelemnyomtatványt kell kitölteni az iskolalátogatási bizonyítvánnyal mellékelve. A kérelem benyújtható általános iskolás, középiskolás gyermekekre, és természetesen fiatal felnőttekre vonatkozóan is. A létfenntartási támogatásra most is sokan jelentkeztek, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is folyamatosan igénylik – fejtette ki az igazgató.

  Fotó: Gyöngyösi TV

  Amellett hogy a gyermekvédelmi törvény alapján már eleve sokan kapnak ingyenes étkeztetést, az önkormányzat folyamatosan biztosítja a kedvezményes intézményi étkeztetést a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban - ezt a szülőknek kell igényelniük. Az étkezési díj legfeljebb 50 %-ára adható támogatás.

  - Tavaly óta pénzbeli támogatásként is lehetőségünk van támogatást nyújtanunk a szülők részére. Ebben az évben közel ötszázan kaptak 6000-6500 forintos támogatást – emelte ki Horváth Gábor.

  A szülők a jelentkezéseket étkezési támogatásra október 31-ig adhatják le, a tanszertámogatásra pedig szeptemberig nyújthatják be a nyomtatványokat. Az igazgatótól a televízió azt is megtudta, hogy ha a szaktárca ismét meghirdeti a lehetőséget, és elfogadják az önkormányzat jelentkezését, szeptembertől ismét igényelhető lesz a Bursa Hungarica ösztöndíj is.


  Közösségi funkciók