3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Mondja el véleményét Ön is a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.03. péntek
 
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Gyöngyös vezetői és képviselő-testülete a júniusi testületi ülésen döntött arról, hogy felülvizsgálja a város helyi közlekedését. Az új menetrend és az útvonalak meghatározásban az önkormányzat számít a gyöngyösiek véleményére is, akik javaslataikat, véleményeiket egy kérdőív kitöltésével mondhatják el.

   
   

  A veszélyhelyzet idején leállított autóbuszos helyijárat-közlekedés racionalizálását egyebek között a járatok kihasználatlansága, vagyis az alacsony utasszám, valamint a szolgáltatás magas költsége indokolja. A város ugyanis évente közel 100 millió forintot költ a helyijáratok működtetésére annak ellenére, hogy a közösségi közlekedés nem kötelező feladata az önkormányzatnak.

  A menetrend újragondolását továbbá a tavaszi veszélyhelyzet okozta gazdasági nehézségek is indokolják, melyek a gyöngyösi önkormányzatot is érinti.

  A kormány döntése miatt a gépjárműadó elvonása idén 100 millió 200 ezer forintos kiesést jelent a városnak, amely 2024-ig nem is számolhat ezzel a bevétellel. Az elmaradt idegenforgalmi adó és parkolási díj 70-90 millió forintos, míg a vírushelyzet okozta termelésvisszaesés miatt lecsökkent iparűzésiadó-bevétel a becslések alapján mintegy 380 millió forintos hiányt jelent ebben az évben Gyöngyösnek.

  Ennek ellenére a helyi járatos szolgáltatást az önkormányzat továbbra is fent kívánja tartani, úgy, hogy ez egyébként nem kötelező közszolgáltatás.

  Az új menetrend és az útvonalak meghatározásban az önkormányzat számít a gyöngyösiek véleményére is. Javaslatokat egy kérdőív kitöltésével tehetik meg július 12-ig.

  A város vezetői az utasok igényeihez igazodva szeretnének megalapozott döntést hozni. A kérdőív összesítését követően derülhet majd ki, hogy mire lenne szükségük a tömegközlekedést használóknak, körjáratokra, kisebb vagy nagyobb buszokra, és ezek mikor, milyen időközönként közlekedjenek.

  Mondja el véleményét Ön is a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban!

  A kérdőív online elérhető.

  Kitöltése anonim, személyes adatokat nem igényel.

  A kérdőív papíralapon is elérhető az önkormányzat ügyfélszolgálatán, ahol a kitöltött dokumentumokat egy gyűjtődobozban gyűjtik.

  A kérdőív letölthető a gyongyos.hu oldalról is, ami kitöltve, kinyomtatva szintén elhelyezhető a városháza ügyfélszolgálatán kihelyezett gyűjtőládában, vagy postán visszaküldhető a Gyöngyös Város Önkormányzata, 3200 Gyöngyös Fő tér 13. címre. A borítékra, kérjük, írják rá: „helyijárat-kérdőív”

  A kitöltött kérdőívek fogadására szolgál a busz@gyongyosph.hu e-mail cím, ahová szükség esetén észrevételeiket is megírhatják.


  Közösségi funkciók