3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


A díjemeléssel megvárták a veszélyhelyzet végét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.02. csütörtök
 
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Július elsejétől a tavaszi veszélyhelyzet megszüntetése miatt több változás is életbe lépett Gyöngyösön.

   
   

  Ahogyan az ország egész területén, a kormány döntése értelmében Gyöngyösön is megszűnt az ingyenes parkolás. A változást követően életbe lépett a helyi parkolási díjszabással kapcsolatos módosítás is. A képviselő-testület még márciusban döntött arról, hogy a parkolási díj összege 280 forintról 320 forintra emelkedik óránként. Még a hónapokig érvényben lévő ingyenes parkolás bevezetése előtt, tekintettel a vírushelyzetre - a ráruházott egy személyes döntési jogkörével élve - Hiesz György polgármester úgy határozott, a 40 forintos díjemelést a rendkívüli helyzet megszűnése után vezetik csak be a városban.

  - A fizetős parkolás több célt is szolgál. Az egyik a közlekedés szabályozása annak érdekében, hogy a belvárosban folyamatosan legyenek szabad férőhelyek. A másik törekvést pedig az elmúlt hónapok bevételkiesése indokolja. Egyrészt a befolyt összegből finanszírozható az újabb parkolók építése, másrészt az önkormányzatnak az ingyenes parkolás bevezetése miatt a becslések szerint mintegy 25-30 millió forintról kellett lemondania, ez pedig jelentősen megnehezíti a gazdálkodást - hangsúlyozta a polgármester hozzátéve: a kormányzati elvonások és a nagyon jelentős iparűzésiadó-bevétel kiesés miatt erre az évre egy teljesen új költségvetést is ki kellett dolgoznia a városnak. Ebből jól látszik, hogy Gyöngyösnek minden forintra szüksége van ahhoz, hogy a veszélyhelyzet okozta kiesett források miatt ne essenek áldozatul azok a szolgáltatások, amelyek egy város sajátosságai, hogy jusson támogatás a kultúra, az oktatás és nevelés, a sport, a nyugdíjas szervezetek, valamint a szociálisan rászorulók támogatására.

  Szintén a járvány idején lépett volna életbe az önkormányzati szociális bérlakások bérleti díjának emelése, melyet a polgármesteri hatáskörben hozott döntés értelmében ugyancsak a veszélyhelyezt utáni időszakra halasztottak Gyöngyösön.

  A július 1-jétől hatályos helyi rendelet értelmében az összkomfortos, komfortos lakások bérleti díja 500 forintról 800 forintra, a félkomfortos lakásoké 400 forintról 600 forintra, míg a komfort nélkülieké 300 forintról 390 forintra emelkedik.

  Az önkormányzat továbbra is méltányolja a bérlők helyzetét, és biztosítja a szociális kedvezményeket.


  Közösségi funkciók