3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Vízkár: ne hanyagolják el az árkokat!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.30. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-06-30 09:18
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára – hívja fel a figyelmet a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

   
   

  Az utóbbi időszakban több alkalommal is előfordult, hogy néhány óra alatt akár egy havi átlagos csapadékmennyiség is lezúdult, melyet képtelenek voltak elvezetni a települések belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerei.

  Az ilyen heves esőzések által okozott károk azonban jelentősen mérsékelhetők, ha a vízelvezető-rendszereket folyamatosan karbantartjuk.

  A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása az ingatlan előtti szakaszon az ingatlan tényleges használójának kötelessége. Nem elegendő azonban az árkok rendszeres kaszálása, a levágott füvet, valamint a hordalékot el kell távolítani, valamint az átereszeket ki kell tisztítani. Az elhanyagolt árokban ugyanis nem tud elfolyni a víz. Veszélyforrás lehet az árokrendszerben a víz útjába kerülő bármilyen akadály, ami meggátolja a víz elfolyását, vagy felduzzasztja azt. Ilyen esetekben a környező kertekben vagy akár lakóházakban is kárt tehet a víz.

  Nyáron gyakori időjárási jelenség a heves, több tíz kilométeres széllökés, a felhőszakadás, amit nagy méretű jég is kísérhet. A csapadékmennyiség, főként a dombvidékeken, de a síkvidéken okozhat vízfolyásokat, villámárvizeket, míg a sík területeken belvizet, illetve helyi vízkárokat. Az erős szelet fakidőlések, esetleges épületkárok (tető, tűzfal, stb.) áramkimaradások is kísérhetik.

  Az elkövetkezendő időszakban kísérjék figyelemmel az OMSZ honlapját.


  Közösségi funkciók