3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Igazolni kell, ha a gyerek nem jár óvodába

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.11. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén nem tartanak nyári szünetet a gyöngyösi óvodák, ahol immár három hete a biztonságos körülmények között fogadják a gyerekeket. Különösen fontos ez azért, mert a három évnél idősebb gyerekek óvodai nevelésben való részvétele kötelező.

   
   

  Miután a gyöngyösi óvodák is a veszélyhelyzet előtti, megszokott rendben működnek a 3. életévet betöltött, óvodaköteles gyermekek óvodai részvétele kötelező.

  Ha a szülők a nyári időszak alatt, meghatározott ideig nem szeretnék gyermeküket óvodába vinni, a távolmaradást mindenképpen igazolniuk kell a tagóvoda felé. Az igazolásnyomtatvány minden intézményben elérhető.

  Minden kisgyermek a saját tagóvodájában vehet részt óvodai nevelésben. A napi programok kialakításakor az óvodapedagógusok figyelemmel vannak arra, hogy a szakmai ajánlásoknak megfelelően a gyermekek minél több időt töltsenek a szabad levegőn, emellett lehetőséget biztosítanak a sokoldalú tevékenykedésre.

  Az óvodák teljes nyitvatartással, a járványügyi óvintézkedések betartása mellett várják a gyerekeket. A tagintézmények fokozott figyelmet fordítanak a higiéniás szabályok betartására. A gyermekek, dolgozók egészségének védelme érdekében továbbra is fontos, hogy csak az egészséges gyermeket vigyék a szülők óvodába.

  A kontaktusok csökkentése érdekében a szülők csak korlátozottan mehetnek be a tagintézményekbe, és az ott tartózkodás idején be kell tartaniuk az egymástól való legalább két méteres távolságot.

  A tagóvodák az iskolába készülő óvodás gyermekektől augusztus első és második hetében köszönnek el.


  Közösségi funkciók