3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Trianon egy igazságtalan és túlzó diktátum volt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.05. péntek
 
Utoljára módosítva: 2020-06-05 10:25
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A mai nap trianoni gyásznap, vagy az összetartozás napja? Ez egy és ugyanaz. Mindenki úgy használja, ahogyan akarja. A múltat nem mi írtuk, de a jelen a mi kezünkben van - mondta a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából megrendezett városi megemlékezésen június 4-én Faragó László, Gyöngyös korábbi polgármestere.

   
   

  - A tények ellenére a trianoni döntés előzményei és következményei még a mai történészeket is megosztják. Abban azonban mindenkinek egyet kell érteni, hogy ez egy igazságtalan és túlzó diktátum volt. A magyarok többsége így véli. Mikor lett volna igazságos és elfogadható a döntés? Akkor, ha területi népszavazást tartanak, melyet Apponyi Albert is követelt. Ez talán ma is igazságos lenne - fogalmazott a szónok, majd miután felidézte a határon túli magyarsággal kapcsolatban őrzött és megélt személyes emlékeit, élményeit elmondta: hogy mit jelent számunkra Trianon, mindenkinek önmagának kell megfogalmaznia. A trianoni tragikus döntésen nem lehet túllépni, hiszen a veszteségek elszenvedői elsősorban az elszakított területek magyarjai voltak, és azok ma is. A jelen a miénk, a jövő pedig a mi kezünkben van, de a trianoni seb még mindig fáj és vérzik.

  Az ünnepi beszédet követően a Hanisz téren álló, két évvel ezelőtt felavatott Országzászló emlékműnél felvonták a nemzeti lobogót, mellyel köszöntötték Gyöngyös testvérvárosát, Kézdivásárhelyet is, emlékezve arra, hogy 2018-ban az eredeti zászló pontos mását a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete készítette, és ajánlotta fel a városnak.

  Az emlékmű megkoszorúzása után a megemlékezés a Szent Bertalan-templomban celebrált ünnepi misével zárult.

  A város rendezvényen közreműködött Albunovics-Besze Zsófia, Albunovics Milán, Gubacsi Franciska, Molnár Ágnes és Fodor Bálint.

  Trianon 100

   
  60 kép
  Dátum: 2020-06-05 06:30:00
   


  Közösségi funkciók