3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenGyöngyösön köszöntöttek és emlékeztek az ápolók napján

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.12. kedd
 
 
  Szerző: T. Bokros Mária
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

   

  Ebből az alkalomból a Bugát Pál Kórház vezetése online köszöntötte a Bugát Pál Kórház valamennyi ápolásban dolgozó munkatársát.

  - Kérjük Önöket, hogy az eddig mutatott töretlen kitartással, nagy szakmai tudással, alázattal, megértő kedvességgel, a betegek iránti tisztelettel folytassák ezt a páratlan hivatást, melyben nap, mint nap a beteg emberek százainak segítenek. A Bugát Pál Kórház ápolói közössége kivételesen szerencsés. Szerencsés, mert jó közösség, a szakmai tudása naprakész, képes a megújulásra, kész a maximumra is rátenni egy lapáttal, ismeri és gyakorolja a szolidaritást, kitart választott hivatása mellett, hű a kórházához. Tisztelet egymás iránt, a betegek iránt, a hivatás iránt. Ez az értékrendje.

  Ebben van az ereje, ebben van a mindennapi kihívásokhoz szükséges muníciója. Büszkék vagyunk erre a közösségre, legyen büszke ez a közösség magára! - állt az intézmény főigazgatójának és három szakmai igazgatójának köszöntésében.

  A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezete csatlakozott az "Emlékezzünk a hősökre" nemzetközi felhíváshoz, mely arra kért mindenkit, hogy emlékezzenek meg azokról az ápolókról, egészségügyi dolgozókról, akik világszerte életüket vesztették a COVID-19 betegek ellátása során. A kórház udvarán mécsesekből kirakták a "remember", emlékezünk szót, így tisztelegve elhunyt kollégáik előtt. Az ápolók napján kék szalagot tűztek ruhájukra, jelezve, hogy bár elmaradt a közös ünneplés, de összetartoznak.


  Közösségi funkciók