3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenKórházi információk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.11. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Indulnak a sportorvosi és a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok, tudnivalók a koronavírus-tesztekről valamint a kismamák vérvételéről.

   

  A héten már kérhető időpont a sportorvosi és a foglalkozás egészségügyi vizsgálatokra a Bugát Pál Kórházban. Mindkettő esetében igaz, hogy óránként 4 páciens látható el. A sportorvosi vizsgálatra a József Attila úti bejáraton kell érkezni, az új szakrendelő bejáratánál próbálkozókat nem fogják a kórház épületén keresztül átengedni. A mentőportánál ki kell tölteni a kérdőívet, megmérik a testhőmérsékletet, ezt követően engedik be a kórház területére. A foglalkozás egészségügyi rendelő az új szakrendelő földszintjén található. Mindkettőre érvényes a telefonos, előzetes időpont egyeztetés! A rendelések időpontja a kórház honlapján megtalálható.

  Kismamák vérvétele
  A terheléses vércukor vizsgálatra váró kismamáktól a vért az új szakrendelő I. emeletén található vérvételi helyiségben veszi le a szakrendelő munkatársa. Az ellátás beutalóköteles. A szociális távolság betartása mellett a váróban a vizsgálat végéig egyszerre több kismama is tartózkodhat. Ezt a asszisztensnek kell felügyelnie, de természetesen a kismamák együttműködése is szükséges.

  Tervezett műtétek, beavatkozások előtti COVID teszt levétele
  Az egynapos sebészeti és a halaszthatatlan elektív műtétekhez, valamint az endoszkópos vizsgálatokhoz negatív COVID teszt szükséges. A teszt elvégzését CSAK a műtétet, vagy a beavatkozást végző orvos rendelheti el. A kenetek levételét a Bugát Pál Kórházban a higiéniai osztály dolgozói végzik, naponta 10 - 12 óráig a proctológia szakrendelőben. Naponta maximum 10 kenet levétele engedélyezett. A beteg teendői a kenetvételre: a levétel előtt 2 órával NE: egyen, igyon, NE mosson fogat, NE használjon szájvizet. Érkezzen a megadott időpontra. Nem szükséges a COVID teszt az egynapos szemészeti lencseműtétek, a nőgyógyászati kisműtétek és a császármetszés esetében.


  Közösségi funkciók