3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenElmarad a virágosítási akció

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.04.23. csütörtök
 
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén elmarad az önkormányzat által évek óta támogatott virágosítási akció Gyöngyösön. A város idén is szeretett volna lehetőséget adni arra, hogy a helybeliek egynyári virágpalántákkal szépíthessék a lakóházak, lakóépületek előtti közterületeket, ám a világjárvány felülírta a terveket.

   
   

  - Habár a virágpalánták beszerzésére szánt összeget biztosítja az év elején elfogadott költségvetés, és a beérkezett ajánlatok közül már a növények beszállítóját is kiválasztottuk, a vele történt egyeztetés után, valamint a veszélyhelyzet miatt úgy döntöttünk, ebben az évben mégsem osztjuk ki az ingyenes virágpalántákat - mondta Juhász Katalin, a városháza Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője hozzátéve: a járványterjedés szempontjából nagy kockázatot jelentene a palántaigényléshez szükséges adatlapok postázása, a növények kiosztása, illetve személyes átvétele is.

  Az önkormányzat a lakosság megértését kéri, és bíznak benne, hogy jövőre folytatódhat a már hagyományossá vált virágosztás.

  Az elmaradt városi akciótól függetlenül az önkormányzat arra kéri az embereket, hogy ápolják, gondozzák, szépítsék az ingatlanjaik előtti kiskerteket, és ültessenek virágokat.


  Közösségi funkciók