3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenFertőtlenítik az ATM-eket, de biztonságosabb kártyával fizetni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.04.18. szombat
 
Utoljára módosítva: 2020-04-18 14:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A járvány terjedésének megfékezését a higiénés szabályok és a megfelelő távolság betartása mellett azzal is segíthetjük, ha - ahol csak lehet - készpénz helyett bankkártyánkat vagy mobiltelefonunkat használjuk a fizetéshez. Habár egyre többen élnek ezekkel a lehetőségekkel, van, amikor elkerülhetetlen a készpénz használata.

   
   

  A gyöngyösiek biztonsága érdekében Hiesz György polgármester a napokban arra a kérdésre várt választ a városban működő pénzintézetek vezetőitől: milyen óvintézkedéseket tesznek a pénzfelvevő automatákat használók érdekében, hiszen ez az egyik olyan segédeszköz, amellyel nagyon sok emberrel közvetlenül érintkezik, ezáltal fokozva a vírus terjedését.

   

  A polgármester levelére három fiókvezetőtől érkezett válaszlevélből kiderült, hogy a bankok kiemelt figyelmet fordítanak a pandémiás intézkedések betartására. Az MKB és Raiffeisen Bank gyöngyösi kirendeltségeiben naponta fertőtlenítik az ATM-berendezések ügyfelek által használt felületeit.

  Az OTP elsősorban elektronikus felületein és a fióki ügyintézés során is felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy pénzügyeik intézéséhez, a csekkek befizetéséhez most részesítsék előnyben az internetes szolgáltatásokat, valamint a mobilbank-alkalmazást. A digitális csatornák bármelyike gyors, biztonságos és egyszerű megoldást jelent a készpénzhasználat helyett. Az OTP Bank pénzkiadó automatáit túlnyomó részben a Magyar Nemzeti Bankból származó bankjegyekkel tölt fel. Megelőzésképpen célszerű a PIN kód beütésekor kesztyűt használni, illetve a készpénz érintése után alaposan kezet mosni.

  Az MKB gyöngyösi bankfiókjában közvetlenül a bejárati ajtó mellett kihelyeztek egy szenzoros fertőtlenítőt az ügyfelek részére, amit az automata használatát megelőzően és azt követően is használhatnak az ügyfelek nyitvatartási időben.

  A Raiffeisen Bankban is minden szükséges óvintézkedést megtesznek az ügyfelek és a dolgozók védelme érdekében. Alkalmazottaiknak maszkot és kesztyűt biztosítanak, valamint az ügyintézői pultoknál paravánnal is védik őket. A napi fertőtlenítő takarításon túl nemrég ózonos fertőtlenítést is végeztek a bankfiókban.


  Közösségi funkciók