3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Másik tesztelőgépet vesz a város

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.31. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös önkormányzata, a Bugát Pál Kórház szakembereivel egyeztetve, úgy döntött, nem vásárolja meg az eredetileg tervezett, két héttel ezelőtt megrendelt diagnosztizáló gépet, mert a forgalmazó nem garantálta a folyamatos tesztellátást, és az alapcsomaghoz szükséges 180 tesztet sem tudta volna szállítani. Emellett jelentős áremelést helyezett kilátásba. Mindezt a gyártó cég a gép és a tesztelő eszköz iránt mutatkozó nagy érdeklődéssel indokolta.

   

  Hiesz György polgármester sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja a járvány elleni hatékony védekezést, ezért március 31-én meg is rendelt egy másik, szintén a koronavírus tesztelésére alkalmas készüléket.

  Az egészségügyi eszközök megvásárlásának támogatására létre hozott Koranvírus védelmi alaphoz folyamatosan érkeznek a pénzbeli felajánlások, magánszemélyektől, cégektől, vállalkozóktól egyaránt. A jótékony céllal történő utalásokat sajtótájékoztatóján is megköszönte az adakozóknak a polgármester.

  A tömeges megbetegedés elkerülése és lassítása érdekében szintén kedden ezer darab gyorstesztet is rendelt Gyöngyös önkormányzata, hogy a betegekkel, idősekkel leggyakrabban érintkező kórházi dolgozókat, háziorvosokat, valamint a szociális ellátórendszerben foglalkoztatottakat szűrni tudják. Nekik továbbá védőkesztyűket és maszkokat biztosít a város.

  A polgármester hangsúlyozta: sokan félre értették a részleges kijárási tilalmat, ami nem könnyítés, hanem szigorítás, ezért fontos, hogy az idősek csak a legszükségesebb esetben, a megengedett időintervallumban és megfelelő védőfelszerelésben, maszkban és kesztyűben hagyják el otthonaikat, ha olyan helyre mennek, ahol sokan megfordulnak.

  Egészségügyi sétára, elhunyt szeretteik sírjának meglátogatására továbbra is van lehetőség, de nem csoportosan, csupán egyedül, maszk- és kesztyű használatával, ügyelve arra, hogy az utcán lévő tárgyakat ne fogják meg.

  A bevásárláshoz, gyógyszerek kiváltásához kérjék fiatalabb családtagjuk, barátaik segítségét, vagy forduljanak bizalommal az önkormányzathoz, amely díjmentesen gondoskodik az idősekről a betegekről önkéntesein keresztül.

  Az önkormányzat önkéntesei pecséttel ellátott igazolvánnyal rendelkeznek. Az önkéntesek élelmiszerbeszerzésben és gyógyszerkiváltásban segítenek. A szolgáltatás nyújtotta lehetőségekről a napokban egy szórólapon is tájékoztatják a 65 év feletti gyöngyösieket.

  A polgármester arra kérte a korosztály tagjait, hogy minél többen vegyék figyelembe a szolgáltatást.

  Hiesz György kiemelete: a járvány időszaka alatt is zajlik a munka a polgármesteri hivatalban, ahol az idén esedékes európis uniós pályázatokat is előkészítik.

  Április 3-án, pénteken pedig – ha csak egy szűk körben is – de a tulajdonos döntése alapján, hivatalosan is átadják a felújított Avar szállót.

  A polgármester arra kérte a gyöngyösieket, hogy kortól és egészségügyi állapottól függetlenül vigyázzanak magukra, vegyék komolyan s tartsák be a megelőző intézkedéseket.

  - Tanuljunk azoknak a nyugat-európai országoknak a példájából, ahol szigorítás hiányában, valamint a prevenciót segítő szabályok mellőzése miatt robbanásszerűen ment végbe a járvány. Törekedjünk arra, hogy néhány hónap múlva minél kevesebb veszteséggel jöjjünk ki a veszélyből - nyomatékosította a polgármester.

  A sajtótájékoztató videóanyaga megtekinthető a gyongyos.hu/koronavirus oldalon


  Közösségi funkciók