3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

A közterületeken és az éttermekben is ellenőrzik a szabályok betartását

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.28. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A március 28-tól április 11-ig érvényben lévő kijárási korlátozás miatt az egyenruhás szervekre is több feladatot hárul, ezért a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a Gyöngyösi Városrendészet segítségét kérte az elrendelt javaslatok, szabályok hatékony betartatása és ellenőrzése érdekében.

   

  A városrendészet munkatársai már az élesedő járványhelyzet kezdetétől ellátnak olyan feladatokat, melyek a lakosság biztonságának, egészségének megőrzését szolgálják.

  - A kijárási korlátozás életbe lépését követően munkatársaim fokozottan figyelnek arra, hogy a közterületen tartózkodók betartsák az egymástól való másfél méteres távolságot. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy ez a távolság nincs meg, úgy megkérjük az állampolgárokat, hogy figyeljenek a szabályok helyes betartására mindannyiunk biztonsága érdekében - mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészet igazgatója.

  A szervezet továbbá ellenőrzi a városban lévő vendéglátóegységeket. Az életbe lépett rendelkezések alapján, ugyanis az éttermekben kizárólag a személyzet tartózkodhat, vendégeket nem fogadhatnak.

  Fontos, hogy aki a Magyarország kormánya által életbe léptetett szabályokat megszegi, bírsággal sújtható, melynek mértéke ötezertől ötszázezer forintig terjedhet. Természetesen a hatóságoknak, illetve a városrendészetnek ebben az egyébként is feszült helyzetben nem a bírságolás a célja, hanem elérni egy olyan fegyelmezett magatartást az állampolgároktól, amely segíthet a járvány terjedésének mielőbbi megállításában.


  Közösségi funkciók