3 °C

 
 
12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Bővebben


A közterületeken és az éttermekben is ellenőrzik a szabályok betartását

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.28. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A március 28-tól április 11-ig érvényben lévő kijárási korlátozás miatt az egyenruhás szervekre is több feladatot hárul, ezért a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a Gyöngyösi Városrendészet segítségét kérte az elrendelt javaslatok, szabályok hatékony betartatása és ellenőrzése érdekében.

   

  A városrendészet munkatársai már az élesedő járványhelyzet kezdetétől ellátnak olyan feladatokat, melyek a lakosság biztonságának, egészségének megőrzését szolgálják.

  - A kijárási korlátozás életbe lépését követően munkatársaim fokozottan figyelnek arra, hogy a közterületen tartózkodók betartsák az egymástól való másfél méteres távolságot. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy ez a távolság nincs meg, úgy megkérjük az állampolgárokat, hogy figyeljenek a szabályok helyes betartására mindannyiunk biztonsága érdekében - mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészet igazgatója.

  A szervezet továbbá ellenőrzi a városban lévő vendéglátóegységeket. Az életbe lépett rendelkezések alapján, ugyanis az éttermekben kizárólag a személyzet tartózkodhat, vendégeket nem fogadhatnak.

  Fontos, hogy aki a Magyarország kormánya által életbe léptetett szabályokat megszegi, bírsággal sújtható, melynek mértéke ötezertől ötszázezer forintig terjedhet. Természetesen a hatóságoknak, illetve a városrendészetnek ebben az egyébként is feszült helyzetben nem a bírságolás a célja, hanem elérni egy olyan fegyelmezett magatartást az állampolgároktól, amely segíthet a járvány terjedésének mielőbbi megállításában.


  Közösségi funkciók