3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenTovábbi intézkedések a járvány megelőzésére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.16. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tekintettel arra, hogy a napokban számítani kell a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet súlyosbodására, a Hiesz György polgármester további szigorító intézkedéseket rendelt el Gyöngyösön.

   
   

  A városvezető arra kéri a lakosságot, hogy tegyenek meg mint annak érdekében, hogy lassítani lehessen a vírus terjedését. Hangsúlyozta, okuljunk más országok példájából, és ne hagyjuk, hogy a koronavírus elhatalmasodjon az országban.

  A polgármester hangsúlyozta: bármennyire is drasztikusnak tűnnek az intézkedések mindenképpen szükségesek annak érdekében, hogy megóvjuk a kiemelten veszélyeztetettek közé tartozó időseket. A nagyszülők, és a szülők megóvása csak úgy lehetséges, ha mindannyian betartjuk a szükséges előírásokat.

  Gyöngyösön az alábbi korlátozó intézkedések lépnek életbe meghatározatlan ideig:

  március 16-án bezár:

  - a Cinema Bridge Mozi

  - a Mátra Művelődési Központ

  - a Vachott Sándor Városi Könyvtár

  március 17-től bezár:

  - a városháza ügyfélszolgálata. Ügyintézésre csak telefonos vagy elektronikus úton lesz lehetőség

  - a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand

  - a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) nappali ellátást biztosító intézményei közül a Visonta úton az Idősek Klubja; a Lokodi úton a Hétszínvirág Napközi Otthon és a Petőfi úton a Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátója.

  A Hajléktalanszállón, a Család- és Gyermekjóléti Központban, valamint a Hajléktalanszállón be- és kijárási tilalmat, illetve korlátozást rendelnek el.

  A KHSZK a közétkeztetést kizárólag házhoz szállítással biztosítja, melyet telefonos megrendeléssel lehet igénybe venni.

  Az Idősek Bentlakásos Otthonában továbbra is érvényes a korábban bevezetett látogatási tilalom.

  Március 17-től betiltják az edzéseket az önkormányzati sportlétesítményekben, tilos lesz a gyöngyösi játszóterek és a szabadtéri sportpályák használata.

  A Családsegítő Intézet házasságkötő termében csak azok vehetnek részt az esküvőkön, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a házasság törvényességéhez, illetve a legszűkebb család tagjai.

  Az iskolai diákétkeztetést igények esetén továbbra is biztosítja az önkormányzat. Jelenleg zajlik a felmérés, hogy mennyien szeretnék élni a lehetőséggel. Minden oktatási intézmény ügyeletet tart, a szolgáltatással kapcsolatban ott lehet érdeklődni, a kifüggesztett tájékoztatón megtalálják a szolgáltató elérhetőségeit. A meleg ételt a szolgáltató dobozokba csomagolja, amit az intézményekben lehet átvenni, hétköznap 12-13 óra között.

  A március 31-ig esedékes helyi adó befizetéssel kapcsolatban a postán történő befizetés helyett az elektronikus utalást részesítsék előnyben. Lehetőség van arra is, hogy az online fizetést akár másoknak ? időseknek, betegeknek ? is teljesítsék a netbanki szolgáltatással rendelkezők.

  A koronavírus legveszélyeztetettebbjei éltkortól függetlenül a krónikus betegségben szenvedők, valamint a 65 év fölötti idősek. Vigyázzunk rájuk, és ha megtehetjük, segítsük őket. A nehéz időszakban a család fiatalabb tagjai, vagy akár a szomszédok tegyék meg, hogy bevásárolnak, kiváltják a gyógyszereket a környezetükben élő időseknek, hogy a veszélyeztetettek körébe tartozóknak minél kevesebbet kelljen otthonról kimozdulniuk.

  Fontos, hogy az oktatási intézmények bezárása miatt otthon maradó kisgyermekek felügyeletét ne a nagyszülőkre bízzuk. Habár a tapasztalatok alapján elmondható, hogy a koronavírus a gyermekeket és a fiatal, egészséges felnőtteket viseli meg a legkevésbé, a vírus hosszú lappangási ideje miatt a gyermekek vírushordozók lehetnek, és megfertőzhetik a nagyszülőket.

  Habár a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben nem zárnak be a templomok, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánlásához csatlakozva a polgármester is a hívek felelős és körültekintő hozzáállását kéri, valamint azt javasolja, hogy a biztonság érdekében a hívek kerüljék a misék látogatását.

  Az önkormányzat az elkövetkező napokban kidolgozza annak lehetőségét, hogy az önkormányzat hogyan tudna segíteni a város idős lakosságának az alapvető élelmiszerek beszerzésében, illetve a gyógyszerek kiváltásában.

  Annak érdekében, hogy segítségnyújtást megfelelő létszámmal el tudják látni, várják azok jelentkezését, akik önkéntesként részt tudnának vállalni a szolgáltatás biztosításában. Az önkormányzat hamarosan közzéteszi azokat az elérhetőségeket, ahol a jelentkezéseket várják.

  A Gyöngyösi Városi Televízió szolgáltatásait felajánlva szeretnék segíteni az otthoni tanulást, erről egyeztetést tartanak a KLIK-kel és az oktatási intézményekkel.

  A tömegközlekedés egyelőre biztosított, a szolgáltató társaság rendszeresen gondoskodik a járatok fertőtlenítéséről.

  Az önkormányzat, a helyzet aktualitásának megfelelően folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a legfrissebb információkról és változásokról.


  Közösségi funkciók