3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenHatvanban a műtéteket is korlátozzák

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.14. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben is szigorító intézkedéseket vezettek be a vírus terjedésének kockázata miatt. A március 13-án elrendelt változások egyaránt érintik a betegeket és hozzátartozóikat, az intézmény társszervezeteinek kollégáit, valamint a kórház dolgozóit.

   
   

  Dr. Stankovics Éva, a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatójának tájékoztatása szerint az intézményben "egykapus" beléptető rendszer működik a Hotel épület mentőfeljáró részénél.

  Az épületbe csak indokolt esetben - ahogyan eddig is - beutalóval, vagy korábbi lelettel, egyedi látogatási engedéllyel lehet bejutni a betegnek, hozzátartozónak, ettől eltérő egyedi esetben a biztonsági őr telefonon felveszik a kapcsolatot az aktuális osztállyal.

  A bent fekvő, kezelt betegek és a dolgozók védelmében további megelőző intézkedésként a mentőbejáratnál mindenki ellenőrzésen esik át, megmérik a hőmérsékletét, a tesztkérdéseket kap és egy utazási anamnézisen esik át.

  A műtétek közül csak azokat végzik el, amelyek nem járnak nagy vérveszteséggel.

  A műtéti előjegyzéseknél a magas kockázattal járó, idős betegek műtéti előjegyzésének indokoltságára kiemelt figyelmet fordítanak egy esetleges vérveszteség, illetve a koronavírus-járvány szövődményeinek kockázata miatt.

  Az ambuláns műtétek az eddig megszokott módon történnek, a fokozott elővigyázatosság elvét betartva, és a megfelelő higiénés előírások alkalmazása mellett.


  Közösségi funkciók