3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenFontos a megelőzés: több program is elmarad

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.12. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a március 11-ei Kormányinfón elhangzottak, illetve a koronavírussal kapcsolatos kormányrendeletet követve, Gyöngyösön is életbe lépnek a következő, rendezvényekkel kapcsolatos korlátozó intézkedések:

   
   

  Mátra Művelődési Központ:

  A Mátra Művelődési Központ nagyrendezvényeit eltörli, illetve elhalasztja:

  március 20-21. - 24 órás Aludj máskor! vetélkedő (elhalasztva)

  március 21. - Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? (elmarad)

  március 24. - Őrületek tornya című színházi előadás (elhalasztva)

  március 27. - Ganxsta Zolee és a Kartel koncert (elhalasztva)

  A klubhelyiségekben a csoportfoglalkozások további intézkedésig zavartalanul folyhatnak.

  Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok:

  A rendezvények vagy elmaradnak (pl. a koncertek), vagy zártkapus jellegűek lesznek (kézilabdameccsek).

  Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand:

  A KLIK döntése révén a tankerület iskoláinak biztosított úszásoktatás elmarad, emellett az önkormányzati fenntartású óvódáknak biztosított foglalkozások is elmaradnak.

  További döntésig a strand látogatható, a 100 fővel kapcsolatos szabály betartásával.

  Vachott Sándor Városi Könyvtár:

  Bár a könyvtár délutáni és esti programjainak látogatottsága nem éri el a 100 főt, ettől függetlenül ezeket a programokat is eltörölték.

  További döntésig a könyvtár látogatható.

  A bejelentések mellett az alpolgármesterek felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus veszélyes, fontos, hogy mindenki komolyan vegye a betegség megelőzését, különös tekintettel a leginkább veszélyeztetett idősebbek. Kérték a város lakosságát, hogy lehetőség szerint kerüljék a vírus terjedésére alkalmas helyzeteket. Fontos az is, hogy amellett, hogy a kormányhatározatban foglaltakat mindenkinek kötelessége betartani, természetesen bárki dönthet úgy, hogy saját maga számára még az előírtnál is szigorúbb szabályokat alkalmaz, például nem vesz részt a kormányhatározat által még megtartható rendezvényeken.

  A városvezetők jelezték, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a legfrissebb információkat, eseményeket és amennyiben szükséges, további intézkedések is életbe léphetnek.


  Közösségi funkciók