3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Fontos a megelőzés: több program is elmarad

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.12. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a március 11-ei Kormányinfón elhangzottak, illetve a koronavírussal kapcsolatos kormányrendeletet követve, Gyöngyösön is életbe lépnek a következő, rendezvényekkel kapcsolatos korlátozó intézkedések:

   
   

  Mátra Művelődési Központ:

  A Mátra Művelődési Központ nagyrendezvényeit eltörli, illetve elhalasztja:

  március 20-21. - 24 órás Aludj máskor! vetélkedő (elhalasztva)

  március 21. - Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? (elmarad)

  március 24. - Őrületek tornya című színházi előadás (elhalasztva)

  március 27. - Ganxsta Zolee és a Kartel koncert (elhalasztva)

  A klubhelyiségekben a csoportfoglalkozások további intézkedésig zavartalanul folyhatnak.

  Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok:

  A rendezvények vagy elmaradnak (pl. a koncertek), vagy zártkapus jellegűek lesznek (kézilabdameccsek).

  Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand:

  A KLIK döntése révén a tankerület iskoláinak biztosított úszásoktatás elmarad, emellett az önkormányzati fenntartású óvódáknak biztosított foglalkozások is elmaradnak.

  További döntésig a strand látogatható, a 100 fővel kapcsolatos szabály betartásával.

  Vachott Sándor Városi Könyvtár:

  Bár a könyvtár délutáni és esti programjainak látogatottsága nem éri el a 100 főt, ettől függetlenül ezeket a programokat is eltörölték.

  További döntésig a könyvtár látogatható.

  A bejelentések mellett az alpolgármesterek felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus veszélyes, fontos, hogy mindenki komolyan vegye a betegség megelőzését, különös tekintettel a leginkább veszélyeztetett idősebbek. Kérték a város lakosságát, hogy lehetőség szerint kerüljék a vírus terjedésére alkalmas helyzeteket. Fontos az is, hogy amellett, hogy a kormányhatározatban foglaltakat mindenkinek kötelessége betartani, természetesen bárki dönthet úgy, hogy saját maga számára még az előírtnál is szigorúbb szabályokat alkalmaz, például nem vesz részt a kormányhatározat által még megtartható rendezvényeken.

  A városvezetők jelezték, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a legfrissebb információkat, eseményeket és amennyiben szükséges, további intézkedések is életbe léphetnek.


  Közösségi funkciók