3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Tisztelt Gyöngyösi Lakosok!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.10. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Mint mindannyiunk előtt is ismert, már Európában és Magyarországon is megjelent a koronavírus, és sokasodnak a betegséggel kapcsolatos kérdések. A szakmai válaszok megadására elsősorban a Kormány által felállított Operatív Törzs, az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az egészségügyi intézményrendszer hivatott.

   

  A korrekt információátadások mellett sajnos nagyon sok álhír is megjelenik. Fontos, hogy mindig hiteles hírforrásokból szerezzünk információkat! Tekintettel arra, hogy a népegészségügyi szakemberek hatáskörébe tartozik a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás és intézkedések megtétele, fontosnak tartjuk, hogy Önkormányzatunk abban nyújtson segítséget, hogy minél több információ jusson el Önökhöz a fertőzés megelőzése érdekében.

  Javasolt azoknak a lakosoknak otthon maradniuk, akik az elmúlt hetekben a koronavírussal érintett országok bármelyikében jártak, és bármilyen betegségtünetet észlelnek magukon, fontos, hogy ne személyesen, hanem telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal. A háziorvosok és házi gyermekorvosok rendelkeznek a követendő vizsgálati eljárásrendről.

  A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében ugyanazokat a megelőző szabályokat kell betartani, melyeket az influenza elkerülése érdekében is tennénk:

  • Gyakran és alaposan mossunk kezet szappannal vagy kézfertőtlenítővel!
  • Tartsuk távol a kezeinket és az ujjainkat a szemünktől, az orrunktól és a szánktól!
  • Köhögésnél, tüsszentésnél papírzsebkendőt használjunk!
  • Kerüljük a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezést!

  Javasolt továbbá a későbbiekben pótolható utazások elhalasztása, ezzel is minimalizálva a fertőzés esélyét. Aki állandóan szed gyógyszert, annak érdemes otthon tartani azokból legalább egy hónapra elegendő adagot, hogy egyéb betegségünk híján ne kelljen orvoshoz és gyógyszertárba menni.

  Éjjel-nappal működik országos ügyeleti központ, amely a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenesen hívható telefonszámokon érhető el. Lehetőség van a koronavirus@bm.gov.hu címen is kérdést feltenni, információt kérni, illetve bejelentést tenni.

  A nyugalom megőrzése mellett, a megelőzéssel kapcsolatos előírások betartására kérek mindenkit!

  Legyünk óvatosak, vigyázzunk magunkra és egymásra!

   

  Hiesz György polgármester


  Közösségi funkciók