3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Elmarad a vasárnapra tervezett városi megemlékezés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.10. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-03-10 17:36
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a gyöngyösi önkormányzat a március 15-re tervezett városi megemlékezést nem tartja meg - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kárpáti István alpolgármester hozzátéve: arra kérnek mindenkit, hogy a betegség megelőzése érdekében fokozottan tartsák be a higiéniai előírásokat.

   

  - Az önkormányzat fenntartásában lévő cégeknél és intézményekben már másfél héttel ezelőtt gondoskodtunk egy szöveges tájékoztató kíséretében arról, hogy mindenhol legyen elegendő kézfertőtlenítő. Arra kérek minden cégvezetőt és egyéb intézményvezetőt is, hogy járjanak el hasonlóképpen - tette hozzá az alpolgármester, aki hangsúlyozta: sem Gyöngyösön, sem a régióban nem tudnak regisztrált betegről, akit koronavírus fertőzött volna meg, ám, hogy ne üsse fel a fejét a betegség, szükség van az óvintézkedésekre.

  A városvezető kiemelte, magánemberként is sokat tehetünk annak érdekében, hogy elejét vegyük a koronavírus terjedésének. Egyebek között gyakori, alapos kézmosással és -fertőtlenítéssel, a javasolt egyméteres távolságtatással, valamint tünetek esetén a háziorvos értesítésével megelőzhetjük a tömeges megbetegedést. Ha pedig valaki olyan országból érkezik, ahol magas a koronavírustól fertőzöttek száma, vonuljon önkéntes karanténba és vizsgáltassa ki magát.

  Dr. Szén Gabriella, az önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón megköszönte mindazok munkáját, akik szervezőként vagy közreműködőként szerepet vállaltak a vasárnapra tervezett városi ünnepség megtartásban, továbbá azt kérte, mindenki legyen tekintettel az egészségügyi és szociális intézményekben bevezetett karanténokra, hogy a vírus által legveszélyeztetettebbek, a betegek és az idősek továbbra is biztonságban legyenek.

  A város és a hivatal vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az Operatív Törzs intézkedéseit, és segíti a koronavírus-járvány elleni védekezés megszervezését, ám az önkormányzat saját cselekvési tervet is készített arra az esetre, ha a vírus terjedése krízishelyzetet teremtene.

  Elővigyázatosságból az önkormányzat által fenntartott Idősek Bentlakásos Otthonában meghosszabbították az influenzavírus miatt korábban bevezetett látogatási tilalmat.


  Közösségi funkciók