3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenMegszűnik az átjárás a kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.09. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-03-09 14:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi Bugát Pál Kórház a látogatási tilalmon túl további megelőző intézkedéseket is tesz a járvány elkerülésére.

   
   

  A gyöngyösi kórházban már az országos látogatási tilalom elrendelése előtt - az influenza miatt - érvényben volt a korlátozás. A kórház egyéb szigorításokat is bevezet - mondta el rendkívüli sajtótájékoztatóján Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója.

  Hangsúlyozta: Gyöngyösön nincs koronavírusos beteg és nincs pánikhangulat sem. Épp azért igyekeznek mindent megtenni, hogy ez így is maradjon.

  A főigazgató bejelentette: megszüntetik a gyalogos átjárást a kórház területén, kizárólag a járóbeteg-szakrendelő bejáratán lehet bemenni a kórház területére.

  Ugyancsak megszüntetik, illetve minimálisra korlátozzák a járó- és fekvőbeteg részlegek közötti átjárást, amit csak különösen indokolt esetben tesznek lehetővé.

  Az intézkedések betartását megerősített biztonsági szolgálattal támogatják meg.

  A változásokról információs táblákkal is tájékoztatják a kórházba érkező betegeket.

  A főigazgató hangsúlyozta: mindezek megelőző intézkedések, és azt szolgálják, hogy a gyógyítómunka továbbra is zavartalanul folyhassék az intézményben. Ehhez a kórház orvosainak, dolgozóinak egészségét is meg kell őrizni.

  Beszélt arról is, a kórház több pontján fertőtlenítő pontokat alakítanak ki. Ennek kapcsán a személyi felelősségre hívta fel a figyelmet, arra kérve mindenkit: étkezés előtt és után, toaletthasználat előtt és után semmképp se hagyja el az alapos és helyes kézmosást, illetve fokozottan figyeljen otthon is a fertőtlenítésre.

  Végezetül Weisz Péter bejelentette azt is: a kórházban már működik az operatív járványügyi bizottság, illetve a gyöngyösi campussal egy közös egyeztető bizottságot is létrehoztak.


  Közösségi funkciók