3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Már havonta kétszer viszik el a zöldhulladékot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.02. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A hulladékkezeléssel megbízott közszolgáltató társaság már minden háztartásba és társasházi közös képviselőhöz eljuttatta a Gyöngyösön idén érvényes hulladéknaptárt, ami tartalmazza a gyűjtéssel kapcsolatos részletes tájékoztatót is.

   
   

  Eszerint megduplázódik, havi két alkalomra nő a zöldhulladék-szállítások száma. Az év első zöldszállítását március második hetében, az utolsót pedig december első hetében lehet igénybe venni. A kerti hulladékok gyűjtésére és átadására érvényes szabályok nem változtak: edényben vagy zsákban elhelyezve, illetve a nyesedéket egyméteres hosszban, legalább egy helyen összekötve, a szállítás napján kell kihelyezni az ingatlan elé. Az ömlesztett növényi zöldhulladékot a közszolgáltató nem szállítja el.

  Változás továbbá, hogy a családi házas övezetben az eddigi havi egyszeri helyett kétheti gyakorisággal szállítja el a közszolgáltató a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékot. Ezt továbbra is házhoz menő gyűjtéssel veszik át, az üveg a köztéri üveggyűjtőkben helyezhető el, a háztartásban keletkező veszélyes hulladékokat pedig a Kenyérgyár utca 19. szám alatt üzemelő hulladékudvarban lehet leadni.

  A hulladék-közszolgáltatás igénybevétele minden ingatlanra, így az önálló helyrajzi számon bejegyzett garázsok esetében is kötelező a közszolgáltató emblémájával ellátott zsákban, amit meghatározott napon, heti egy alkalommal a kijelölt helyről szállítanak el.

  A hulladékszállítási naptárt honlapunkon is megtalálja, itt


  Közösségi funkciók