3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenPéldaadó magánszemélyeket és közösségeket díjaznának

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.02.21. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Heves Megyéért Kitüntető Díj és a Heves Megyei Családokért Díj odaítélésére várják a javaslatokat március 10-ig.

   
   

  A Heves Megyéért Kitüntető Díjat a Heves Megyei Önkormányzat a megye fejlődésének elősegítésében, érdekeinek előmozdításában, a megye emberi értékeinek megőrzésében és gyarapításában kifejtett kimagasló példamutató tevékenység elismerésére alapította.

  A díj azoknak a magánszemélyeknek és szervezeteknek adományozható:

  - akik a megye társadalmi életének, közéletének, közigazgatásának szervezése és irányítása, a természet és társadalomtudományok területén, a településfejlesztés összehangolásában és megvalósításában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki,

  - akik elméleti és gyakorlati munkájukkal kiemelkedő módon hozzájárultak a megyében a korszerű és eredményes nevelés, oktatás megvalósításához és példamutató munkájukkal, kutató, kísérletező, korszerű módszereikkel a megyének hírnevet szereztek,

  - akik kiemelkedő elméleti és gyakorlati munkájukkal a tudományos, művészeti, kulturális értékek terjesztésében élen jártak, a közművelődési tevékenységüket több éven keresztül magas szinten, példamutatóan végezték, s a megyének hírnevet szereztek,

  - akik a megye testnevelési és sporttevékenység szervezésében élen jártak, illetve sportteljesítményeikkel kiemelkedő eredményt értek el,

  - akik elméleti és gyakorlati munkájukkal kiemelkedő módon hozzájárultak a megye épített és természeti környezete védelméhez, megóvásához, a műemlékvédelemhez, a környezeti károk megelőzéséhez, helyreállításához,

  - akik a megye egészségügyi ellátásában, az egészséges életmód kialakításának segítésében, a szociális gondoskodásban, a gyermekvédelem területén, valamint a gyógyító és megelőző szakmai munkában kimagasló teljesítményt értek el.

  A kitüntető díj évente legfeljebb három magánszemély és két szervezet részére adományozható.

  A Heves Megyei Családokért Díj adományozható azoknak a Heves megyében tevékenységet folytató vagy működő magánszemélyeknek és települési önkormányzatoknak, szervezeteknek, intézményeknek, civil szervezeteknek, valamint munkáltatóknak, akik vagy amelyek a döntéseik meghozatala, fejlesztéseik megvalósítása, valamint mindennapi tevékenységük, működésük során figyelembe veszik és alkalmazzák Heves megyei családok, családalapítás és gyermekvállalás előtt állók életét könnyítő, támogató szempontokat, illetve hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, ezek alapján érdemesek az elismerésre.

  A díj évente három magánszemélyek; települési önkormányzatok, szervezetek, intézmények, civil szervezetek; valamint munkáltatók részére adományozható.

  A díjak adományozására javaslatot tehetnek a megye települési önkormányzatai.

  Gyöngyös képviselő-testülete a felterjesztéseket márciusi 26-ai ülésén tárgyalja. A gyöngyösiek ezt megelőzően tehetnek javaslatot a kitüntetettekre, legalább egy oldal terjedelmű indoklással. A dokumentumot 2020. március 10-ig kell eljuttatni Hiesz György polgármesternek (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.)


  Közösségi funkciók