3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenA színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.01.23. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2020-01-23 22:58
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

   
   

  Dr. Szén Gabriella közöntőjében arról is beszélt: a város önkormányzata továbbra megteremti a feltételeket ahhoz, hogy az igényes kultúra otthonra leljen Gyöngyösön. Példaként említette egyebek között a művelődési ház jelenleg is zajló felújítását, a kulturális és civil közösségek anyagi támogatását és a tavaly életre hívott új ifjúsági klubot.

  A Magyar Kultúra Napja

   
  17 kép
  Dátum: 2020-01-23 22:52:00
   

  Az ünnepségen átadták a képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést, mellyel Miller Lajos Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekest, a Nemzet Művészét, a Magyar Művészeti Akadémia és Gyöngyös Város Barátainak Köre tagját, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörét jutalmazták.

  Miller Lajos kiemelte: miután tíz évvel ezelőtt elköszönt a színpadától, új missziót vállalt. Az volt a célja, hogy az Operaház falain kívül is megszerettesse az operát. A műfaj népszerűsítéséhez sok segítséget kapott, így az elmúlt években a mátraaljai településeken, valamint Gyöngyös erdélyi testvértelepülésén, Kézdivásárhelyen több mint harminc előadás megszervezésének lehetett részese. Az operaénekes a városi ünnepségen jelentette be, hogy a Magyar Művészeti Akadémia idén is hozzájárul a zene ünnepén immár évek óta megrendezett gyöngyösi operagála szervezéséhez, ami ősszel már az ötödik lesz.

  A Ká-Ró Színkör elismerését Czigány Marianna vette át Hiesz György polgármestertől. A társulat vezetője és rendezője miután elmondta, hogy a kitüntetés egy jó csapatmunka eredménye, hozzátette: az elmúlt harmincéves szakmai pályafutása során mindig arra törekedett, hogy megszerettesse a verseket és az irodalmat a fiatalokkal, valamint megtanítsa őket a szép magyar beszédre.

  - Ritka csoda, amikor két olyan jeles alkalom, mint egy városi ünnep és a kitüntetett születésnapja egy napra esik - mondta pohárköszöntőjében Hiesz György polgármester arra utalva, hogy Miller Lajos épp a díjátadó napján töltötte be nyolcvanadik életévét. - Büszke vagyok arra a ritkaságnak számító, kiemelkedő munkára, ami a klasszikus és a testkultúra terén Gyöngyösön zajlik. Örülök, hogy egyre többen felismerik, a kultúra támogatása éppen olyan fontos egy város életében, mint az infrastruktúra fejlesztése. Külön öröm, hogy a díjazottak, miután befejezték aktív pályafutásukat, a közösségépítésnek és a közösségformálásnak szentelték a szabadidejüket.


  Közösségi funkciók