3 °C

 
 
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenPolitikai deklaráció a Szabad Városok Szövetségének megalapításáról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.12.16. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-12-16 10:34
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  2019 októberében Magyarország számos városában, köztük a fővárosban is, a politikai hegemóniára törekvő kormánypárttól független vezetésű önkormányzat alakult. Az ország lakóinak több mint egyharmada él már ellenzéki vezetésű városokban.

   

  A választók felhatalmazásának birtokában nemcsak jogunk, hanem kötelességünk is megmutatni, hogy lehet másként, más elvek szerint, tisztességgel és becsülettel vezetni a ránk bízott településeket, ezzel is hozzájárulva Magyarország újrademokratizálásához és a politikai kultúraváltáshoz. Ebben szükségünk van egymás támogatására, a szoros együttműködésre. Ezért alakítjuk meg a Szabad Városok Szövetségét.

  A demokrácia lényegéhez tartozónak tartjuk, hogy egymástól eltérő világnézetű emberek, egymást tiszteletben tartva, egyenlő polgártársakként élhessenek együtt. Helyben is helyesnek tartjuk a közhatalom megosztását, korlátozását és ellenőrzését. Egyformán elszámolással tartozunk azoknak a választóknak, akik ránk szavaztak, és azoknak, akik nem. Ez fakad közös köztársaságpárti meggyőződésünkből.

  Városaink gazdálkodását és döntéselőkészítési folyamatait a lehető legnagyobb mértékben átláthatóvá tesszük. Igyekszünk megtalálni a legjobb megoldásokat arra, hogy városaink polgárai közvetlenül és önkéntes szerveződéseik révén is részt tudjanak venni az őket érintő döntések meghozatalában. Az általunk vezetett önkormányzatokat a szolidaritás központjaivá tesszük, és mindent megteszünk azért, hogy mindenki számára biztosítsuk az emberhez méltó lakhatás minimális feltételeit és a gyógyuláshoz való egyenlő esélyt. Az egészséges, biztonságos környezethez való jog érvényesítése és a klímavédelem iránt mindannyian elkötelezettek vagyunk.

  Küzdeni fogunk az önkormányzati autonómia fejlesztéséért, a közösség ügyeiben való részvételt tartjuk ugyanis a demokrácia legjobb műhelyének. Kezdeményezzük, hogy az Európai Unió fejlesztési forrásai - amelyekből az utóbbi években hatalmas oligarchikus gazdasági birodalom épült a kormánypárt környezetében - részben közvetlenül kerülhessenek az önkormányzatokhoz.

  Ezeken a területeken innovációinkat, jó gyakorlatainkat megosztjuk egymással. Lehetőségeink maximális kihasználásával és az állampolgárok aktív részvételével városainkat közszolgáltatási és kulturális központokként, a demokrácia élő tereiként működtetjük, hogy ezzel is hozzájáruljunk a demokratikus intézmények iránti bizalom helyreállításához, és a politika emberi arcának bemutatásához.

  A Szabad Városok Szövetségének szervezetei formát is adni kívánunk, alakuló ülésünket 2020 első hónapjában tartjuk, ahol közös akarattal hozunk döntéseket.

  Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 458/2019. (XII.12.) önkormányzati határozatával döntött róla, hogy részt vegyen a Szabad Városok Szövetsége megalakításában, és tagként részt vegyen tevékenységében.


  Közösségi funkciók