3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 december

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 decemberi száma.

Gyöngyösi Kalendárium: olvasni mindig öröm

A Gyöngyösi Kalendárium 2020-as évre szóló kiadványa értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenA Mikulás hozza a jeget a jégpályára

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.28. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az enyhe időjárás miatt az eredetileg tervezettnél egy héttel később, december 6-án nyit a Gyöngyösi Jégpálya a városi strandon.

   
   

  Eredetileg november 30-ára tervezték a Gyöngyösi Jégpálya megnyitóját a Dr. Csépe György Városi Uszoda és Termálstrandon, azonban az enyhe novemberi időben a jég nem a kívánt ütemben hízott, így az üzemeltető Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. szakemberei egy héttel elhalasztották a nyitást. A cég munkatársai november eleje óta dolgoznak a jégfelület előállításán, amely a hétvégére várható lehűlés hatására december 6-ára biztosan készen áll majd, így aznap tartják a jégpálya megnyitóját Gyöngyösön.

  A városi strand 2016 óta ad otthont a műjégpályának, és az elmúlt években a téli időszak kedvelt találkozóhelyévé vált a különösen a fiatalok körében népszerű jégpálya. Az üzemeltetők elsősorban az ő igényeikre szabott programokkal várják majd az érdeklődőket. Az idei év egyik legnagyobb újdonsága, hogy az első 150 bérletet vásárló ajándék mozijegyet kap a bérlet mellé, amelyet a Cinema Bridge Moziban tud beváltani. Az üzemeltető azt ígéri, sok játékot hirdetnek majd közösségi oldalaikon, többek között slam versenyt, likevadászatot, Valentin napi kalandot, újrahasznosító versenyt, sőt a hozzájuk érkező vendégek karácsonyfái is versenybe szálnak majd.

  Idén első alkalommal csatlakoznak az országos Jégpályák Éjszakája programhoz, és kedvelt, régi attrakcióikat sem felejtik el, újra várják az ovisokat pályalátogatásra, és ha egy kis játékos vetélkedőben is részt vesznek, akkor értékes nyereményben is részesülhetnek. Hogy az iskolások se maradjanak ki a jóból, újra versenybe szállhatnak korosztályuk ellen majd a KoriOlimpián, ami már többéves hagyomány.

  A Gyöngyösi Sportfólió Kft. fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, ezért idén első alkalommal jótékonysági gyűjtést szervez, melyhez várja a cégek felajánlását is. Bármilyen összeggel lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, mellyel a gyöngyösi Autista Segítő Központ kisgyermekeinek szeretnének sporteszközöket, fejlesztő eszközöket vásárolni.

  Korcsolyabérlésre idén is van lehetőség, így az is élvezheti a tél örömeit, aki nem rendelkezik saját korcsolyával. Sőt, további korcsolyákkal bővítették a készletüket, hogy még jobban meg tudjanak felelni a növekvő igényeknek.

  A Gyöngyösi Jégpálya hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap 10 és 20 óra között, pénteken és szombaton 10-től 21 óráig várja a korcsolyázni vágyókat. A jegyárakról, rendezvényekről és egyéb aktualitásokról a jégpálya weboldalán (www.gyongyosisportfolio.hu/gyongyosi-jegpalya), valamint Facebook (Gyöngyösi Jégpálya) és Instagram oldalukon (gyongyosijegpalya) tájékozódhatnak az érdeklődők.


  Közösségi funkciók