3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 december

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 decemberi száma.

Gyöngyösi Kalendárium: olvasni mindig öröm

A Gyöngyösi Kalendárium 2020-as évre szóló kiadványa értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenTartsuk tisztán az árkokat!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.15. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-11-19 11:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az ingatlanok előtti árkok tisztántartása rendkívül fontos, és az ingatlan tulajdonosának feladata – hívja fel a figyelmet a polgármesteri hivatal illetékes igazgatósága.

   

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének a környezetvédelemről szóló 15/2008. (V.23.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdés b) pontja szerint az ingatlantulajdonos kötelessége az ingatlan előtti nyílt árok tisztántartása. Az átereszek átjárhatóságát a Heves Megyei Vízmű Zrt. biztosítja.

  Vannak utcák, ahol ennek a kötelezettségnek maradéktalanul eleget tesznek a lakók, de sok olyan utca van, ahol az árkok gondozatlanok. A kiülepedett iszap, hulladékok, vagy ősszel a falevelek is nehezíthetik a víz lefolyását, pedig a csapadék akadálymentes elvezetése egyben a lakóingatlanok víz elleni védelmét is biztosítja.

  A zárt rendszerű csapadékvízelvezetés hatékonyságát a víznyelők rácsainak átjárhatósága és az aknák tisztasága jelentősen befolyásolja, ezért kérjük a tisztelt Lakókat és a boltok üzemeltetőit, hogy ne söpörjék a csapadékvíz nyelőbe az utcai hulladékot, és ha tehetik, ingatlanjaik előtt szedjék fel a víznyelő rácsok közé szorult faleveleket.

  Tisztelt Lakók, kérjük, hogy a saját ingatlanjaik állagának megóvása érdekében tegyenek eleget az árkok tisztántartásával kapcsolatos kötelezettségüknek és óvják a közterületi víznyelők tisztaságát.

  Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság


  Közösségi funkciók