3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Kitüntetések a szociális munka napja alkalmából

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.14. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2019-11-14 18:18
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A civil szervezetek által alapított Elfogdás díját idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub kapta.

   
   

  A Mátra Művelődési Központban rendezett városi ünnepségen adták át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést és az Elfogadás díját a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Köszöntőjében Kárpáti István alpolgármester egy látszólagos ellentmondásra hívta fel a figyelmet: arányaiban ugyanis soha nem nélkülöztek annyira kevesen a világon, mint napjainkban, az abszolút számokat tekintve azonban hatalmas az a tömeg, amely nélkülözés mellett kénytelen élni az életét. Kárpáti István a hazai mutatókat ismertetve arról beszélt: Magyarország lakosságának mintegy kétharmada számára elérhetetlen az átlag életszínvonal, ezért is van óriási szükség a társadalmi hasznához viszonyítva csekély elismerésben részesülő szociális ágazatban dolgozók munkájára.

  A Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést idén tizenkettedik alkalommal adták át Gyöngyösön. Idén Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át Hiesz György polgármestertől az elismerést. Héri Andrea 2001 óta dolgozik Gyöngyösön a szociális ellátás területén, kezdetben az önkormányzat fenntartásában működött Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál helyezkedett el. Héri Andrea a 2005-ben társulási formába került feladatellátás keretein belül 2006 és 2012 között a gyermekjóléti szolgálat vezetőjeként tevékenykedett, 2015-től a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának vezetője. Közel két évtizedes pályafutása során számos pályakezdő - ma is e területen dolgozó szociális munkás - tanulta meg tőle a szociális szakma alapjait.

   

  Hagyományosan a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen talál gazdára az Elfogadás díja, amelyet az elfogadást mint alapértéket képviselő civil szervezetek alapítottak. Idén a Gáspár Géza által megálmodott szobor tizenkettedik példánya talált gazdára, az elismerést ezúttal a jelentős társadalmi felelősségvállalási programot folytató Gyöngyösi Kézilabda Klub és a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli csapata vehette át Maka Piroskától, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójától. Mint a méltatásból kiderült, a Gyöngyösi Kézilabda Klub számos társadalmilag fontos ügyre hívja fel a figyelmet. A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai minden évben részt vesznek a városi véradáson, és 2017 óta minden év októberében, a rák elleni küzdelem hónapjában egy hazai mérkőzésük teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetének ajánlják fel. Az elmúlt évben a szurkolók segítségével a gyöngyösi óvodák számára gyűjtöttek játékokat, amit idén is megvalósítanak. A klub által legrégebben végzett karitatív tevékenység a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel és a B. Braun dolgozóival közösen végzett karácsonyi adománygyűjtés, de felhívták már a figyelmet az autizmussal élőkre, legutóbb pedig egy SMA-betegségben szenvedő kétéves kisfiú, Erdős Ákos gyógykezelését támogatták. Mint a díjat átvevő Nagy Attila klubelnök az ünnepségen fogalmazott: mindezt azért tartják fontosnak, hogy a náluk sportoló 300 gyermek számára olyan értékrendet adjanak át, amely egész életükben elkíséri őket.

   

  Hiesz György polgármester pohárköszöntőjében ezen akciók közösségépítő szerepére hívta fel a figyelmet, mondván, volt már sikeres kézilabdacsapata a városnak, de ilyen erős közösséget még egyik sem alkotott. A városvezető köszönetet mondott a klubnak és Héri Andreának a munkájáért és áldozatvállalásért, és a szociális területen dolgozók munkáját méltatva úgy fogalmazott: bár az egyik legnehezebb munkát végzik, mégis kevés elismerésben van részük, ezért fontosak ezek az alkalmak, amelyek nem csak a díjazottakra, hanem munkatársaikra is rá tudják irányítani a figyelmet.

  A szociális munka napja

   
  21 kép
  Dátum: 2019-11-14 15:39:00
   


  Közösségi funkciók