3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.05. kedd
 
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

   

  Akadozó uniós projektek

  Hosszan tárgyalta a képviselő-testület a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút ügyét. Mint arról korábban beszámoltunk, az európai uniós finanszírozású pályázat révén megújult kerékpárút minősége a legsúlyosabb hibák kijavítása ellenére is kifogásolható, ezért az önkormányzat komoly kifogásokat támasztott. Hiesz György polgármester korábban kijelentette, hogy a jelenlegi formában nem veszi át a kerékpárutat, és külső szakértő bevonását kezdeményezte. Azóta kiderült, hogy a legtöbb hiányosság a hibás tervezés és a képviselő-testület tudomása nélkül végrehajtott műszaki tartalomcsökkentés miatt fordulhatott elő. A képviselők az uniós pályázat sikerét féltve végül úgy döntöttek, kiadják a teljesítésigazolást, de a hibák kijavítására az eredetinél hosszabb, ötéves garanciát kérnek a kivitelezőtől.

  A grémium más uniós beruházásokkal kapcsolatban is hozott döntéseket. A képviselők eredménytelennek minősítették a Jeruzsálem Úti Tagóvoda energetikai felújítására és a bölcsőde bővítésére kiírt közbeszerzései eljárást, mivel a legalacsonyabb ajánlattevő ára is több mint százmillió forinttal meghaladja az uniós pályázaton elnyert forrás mértékét. A kivitelezésre újabb közbeszerzést ír ki a testület. A Berényi-Haller-kastély felújítását is magában foglaló, az Észak-nyugati városrész rehabilitációját célzó beruházás közbeszerzését a képviselők visszavonták, és úgy döntöttek, hogy a kiírás alapos átdolgozása után indítják el újra az eljárást.

  Személyi változások a cégeknél és a hivatalban

  Az önkormányzat által még 2017-ben elnyert európai uniós pályázatok lebonyolításával kapcsolatban több kifogást is megfogalmaztak a képviselők. Mint az ülésen elhangzott, a kerékpárút és a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak megújítását célzó beruházáson kívül csak a Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítését sikerült elindítani a pályázatokat menedzselő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft.-nek, a többi, összesen több mint 3 milliárd forint értékű beruházás jelentős csúszásban van, és az önkormányzatnak mindössze 14 hónapja maradt ezek megvalósítására. A grémium ezért úgy döntött, hogy a társaság ügyvezetőjével, Eperjesi Lászlóval közös megegyezéssel szerződést bont, és a cég élére Dr. Lénártné Benei Anikót, Abasár volt polgármesterét nevezi ki. Dr. Lénártné Benei Anikó 17 évig vezette Abasárt, számos uniós pályázat lebonyolításában vett részt, így jelentős tapasztalatot szerzett ezen a téren.

  Egy másik önkormányzati céget érintően is döntött személyi kérdésekről a grémium, amely Kontér Tünde személyében gazdasági vezető kinevezéséről döntött a Gyöngyösi Sportfólió Kft.-hez. A gazdasági vezető feladata az ügyvezető munkájának segítése lesz, és az ügyvezető helyettesítését is ellátja annak távolléte esetén. A város sportlétesítményeit fenntartó cégben eddig nem volt helyettese az ügyvezetőnek. Kontér Tünde a Magnetec Ungarn Kft.-től érkezik, ahol pénzügyi csoportvezetőként dolgozott az utóbbi hat évben.

  A polgármesteri hivatalban is személyi változások történnek a képviselő-testület döntéseinek nyomán. A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóságot az eddigi igazgató-helyettes, Juhász Katalin vezeti majd, a Városrendészeti Igazgatóság élére pedig Ferenczy Dániel kerül. Bezzeg Enikő vezetésével létrejön a Polgármesteri Kabinet, amely a döntések előkészítésében segíti majd a polgármester és a két alpolgármester munkáját. A kabinet látja majd el a városmarketinggel és kommunikációval kapcsolatos feladatokat, de ide tartoznak majd a pályázati menedzseri, a külügyi és és a protokolláris feladatok is, mint például a testvértelepülésekkel, a kisebbségi önkormányzatokkal való kapcsolattartás és a kistérségi koordináció.

  Befejezik az Üdülősor utca felújítását

  Az önkormányzat által elindított 300 millió forintos fejlesztési csomag részét képezte a mátrafüredi Üdülősor utca felújítása, azonban a kivitelező Invent Bau Kft. nem teljesítette határidőre a szerződésben vállalt feladatait. A szerződést az önkormányzat ezért felmondta, és kötbérigényt jelentett be. A munkálatok befejezését a HE-DO Kft. fogja elvégezni, ráadásul nem csak az Üdülősor utca, hanem a Turista utca is megújul a városrészen. Ugyancsak felújítják a Kilátó utcát, amire azután nyílt lehetőség, hogy a Borostyán utca önkormányzat által tervezett felújítását a lakók saját költségükre elvégeztették.

  A grémium 4 és fél millió forinttal megnövelte az önkormányzati utak karbantartására elkülönített idei pénzügyi keretet a november-decemberi kátyúzási feladatok elvégzése érdekében, és közel egymillió forintot biztosított az útburkolati jelek felújításához.

  Összefognának Aponnyal

  Hiesz György polgármester egy újabb uniós pályázati lehetőségről tájékoztatta a képviselő-testületet. Mint elmondta, egy friss tárgyalás eredményeként lehetőség nyílna a szlovákiai Aponnyal közösen műemlék-felújítást célzó Interreg-pályázat benyújtására. Az 1,5 millió eurós pályázathoz 5 %-os önerő szükséges. A testület felhatalmazta a polgármestert a tárgyalások folytatására.

  Karácsonykor is lesz Gyöngyösi Újság

  A grémium a Gyöngyösi Újság plusz lapszámának megjelentetéséről is határozott. A testület még év elején csökkentette le az ingyenes önkormányzati kiadványt lapszámainak mennyiségét, így azonban idén már nem jelenhetne meg több lapszám. Annak érdekében hoztak most döntést a képviselők, hogy az adventi időszakban még egy Gyöngyösi Újság kerülhessen a postaládákba.

  A testület 500 ezer forintos hitelt nyújtott a Gyöngyösi Játékszínnek, amely több más gyöngyösi civil szervezethez hasonlóan utófinanszírozású uniós pályázaton nyert el forrásokat. Az önkormányzat a támogatás megérkezéséig nyújt átmeneti hitelt a játékszínnek.

  Kitüntetésről döntöttek

  A képviselők döntöttek a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről. Az elismerést Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője veheti majd át a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Héri Andrea 2001 óta dolgozik a gyöngyösi szociális ellátásban, 2015 óta a KHSZK keretein belül látja el munkáját.


  Közösségi funkciók