3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Hiesz György nyerte a polgármester-választást

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.14. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

   

  Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A DK, a Momentum és az MSZP támogatásával indult polgármester közel 100 százalékos feldolgozottság mellett 47,26 százalékkal, 5699 szavazattal nyerte a vasárnapi voksolást. A Városom, Szeretlek Egyesület, valamint a Fidesz-KDNP támogatásával indult Klausmann Viktorra 5220-an szavaztak, ez a voksok 43,28 százalékát jelenti. A Jobbik által támogatott Kévés Tamás 1141 szavazatot gyűjtött, 9,46 százalékkal végzett a harmadik helyen.

  A vasárnapi önkormányzati választás országszerte magas részvétel mellett zajlott, Gyöngyösön az országos átlagot is meghaladó 51,43 százalékos volt a részvétel, a szavazásra jogosult 23 804 választópolgárból 12 242-en járultak az urnákhoz. A szavazás rendkívüli események nélkül zajlott.

  A tíz választókerület többségében, összesen nyolcban a Jobbik-DK-Momentum-MSZP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek, két körzetet pedig a Városom, Szeretlek Egyesület és a Fidesz-KDNP jelöltjei képviselnek majd a következő öt évben. A kompenzációs listáról várhatóan bekerülő képviselőket is számításba véve az ellenzéki összefogás kilenc, míg a Városom, Szeretlek-Fidesz-KDNP öt helyet tudhat magáénak a választási eredmények jogerőre emelkedését követően tizenöt napon belül felálló új képviselő-testületben.

  A Heves Megyei Közgyűlésben a FIDESZ-KDNP 9, a DK-Jobbik-MSZP-Momentum 6 képviselővel lesz jelen.

  A nyertes gyöngyösi indulók:
  Polgármester: Hiesz György (DK-Momentum-MSZP)
  1. sz. választókerület: Faragó Tamás (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  2. sz. választókerület: Kévés Tamás (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  3. sz. választókerület: Tóth Szabolcs (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  4. sz. választókerület: Dr. Ördög István (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  5. sz. választókerület: Percze László (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  6. sz. választókerület: Ferenczy Tamás (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  7. sz. választókerület: Besze Andrea (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  8. sz. választókerület: Dr. Szén Gabriella (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  9. sz. választókerület: Dr. Végh Attila (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  10. sz. választókerület: Bárdosné Kocsis Éva (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  Kompenzációs listáról mandátumot nyert képviselők:
  Boári István (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  Kepler Gyula (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  Kiss Tivadar (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  Tuza György (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)

  Az eredmények három nap múlva emelkednek jogerőre. Az önkormányzati választás eredményei megtalálhatók a valasztas.hu oldalon


  Közösségi funkciók