3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

EMCO referenciaiskola a Vak Bottyán János szakközépiskola

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.28. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az osztrák EMCO cégnek világviszonylatban tíz referenciaiskolája van. A vállalkozás Magyarországon elsőként a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskolát választotta partneréül.

   

  Az idén ötven éves Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskolában a megalapítás óta arra törekszenek, hogy a kor elvárásainak megfelelő képzést kapjanak a jövő műszaki szakemberei – mondta Váradi István, az iskola igazgatója, aki köszöntőjében kiemelte, az intézményben 1984 óra folyik CNC esztergályos képzés.

  Az iskola vezetője hangsúlyozta: az EMCO cég választása azért esett a gyöngyösi oktatási intézményre, mert mindig is nyitottak voltak a technikai újdonságokra.

  Leopold Zerz, a gépjárműalkatrészeket és a megújuló energiát felhasználó ipari eszközöket gyártó cég oktatási igazgatója kiemelte: egy országokon átívelő iskolahálózatot szeretnének kiépíteni, amely lehetőséget biztosít az információ- és tapasztalatcserére, valamint arra, hogy a tömegtermelést a minőségi termelés váltsa fel.

  A cég vállalja az oktatók folyamatos továbbképzését, a tanárok és a diákok magas színvonalú szakmai képesítését pedig minősítéssel igazolja majd.

  Az EMCO és hazai forgalmazója, a Büll & Stunz Kft. nem csak a képzést biztosítja a diákoknak, hanem a termékfejlesztési folyamatokba is bevonja a gyöngyösi iskolát, ahol egy tanműhelyt is kialakítottak, melyet a legmodernebb CNC esztergagépekkel és marógépekkel szereltek fel.


  Közösségi funkciók