3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A polgármesteri hivatal válaszai a munkatársak éves jutalmával kapcsolatban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.09. szerda
 
Utoljára módosítva: 2019-10-09 16:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy internetes portál valótlan adatokkal közölt cikket a polgármesteri hivatal dolgozóinak éves, szokásos jutalmával kapcsolatban. A portál írásban intézett kérdéseket az önkormányzat felé, a válaszokat azonban nem ismertette, ezért itt tesszük közzé azokat.

   

  - Összesen hány dolgozó kapott prémiumot az önkormányzati hivatalban és önkormányzati cégekben az októberi utalással?

  - Összesen 121 fő részesült jutalomban a Polgármesteri Hivatalban, köztisztviselők, közalkalmazottak, Munka Törvénykönyve hatálya alá eső dolgozók. A juttatás kizárólag jutalom jogcímen került megállapításra, prémium, "karácsonyi pénzjuttatás" kifizetésére nem került, és ebben az évben már nem kerül sor. Az Önkormányzat kizárólagos befolyásával működő gazdasági társaságok dolgozói esetében nem történt jutalmazás, vezető tisztségviselőik vonatkozásában sem, hiszen ahhoz képviselő-testületi döntés lenne szükséges.

  - Vezető tisztségviselők, képviselők és a polgármester is részesültek most jutalomban, prémiumban vagy karácsonyi ajándékban?

  - Vezető tisztségviselők (polgármester, alpolgármesterek), és a képviselők idén sem részesültek jutalomban, vagy más jogcímen egyéb egyösszegű juttatásban, a ciklus teljes időtartama alatt nem került tervezésre és megállapításra részükre jutalom.

  - Ha történt különbségtétel a munkavállalók között a prémium és az ajándék mértékében, az milyen elv alapján született?

  - A jutalom felosztásánál az alábbi elvek érvényesültek: nem kaphatott, aki még próbaidejét tölti, tartósan (6 hónapot meghaladóan) távol van, vagy fegyelmi büntetésben, vezetői figyelmeztetésben részesült az év folyamán. A jutalmazás során a teljesítményértékeléssel alátámasztott "jó" vagy "kiváló" munkavégzést, tartós többletmunkát, bizottsági/testületi anyagok előkészítésében, képviseletében való rendszeres részvételt, kiemelkedő önkormányzati projektek végrehajtásában, megszervezésében való részvételt preferálta a munkáltató.   

  - Az önkormányzat költségvetését pontosan milyen összeggel terhelte az októberben folyósított prémium, jutalom és karácsonyi ajándék és annak járulékai?

  - Az Önkormányzat költségvetését - közterheivel együtt - 14,1 M Ft-tal terhelte a jutalmazás, a jutalmak összege az érintett dolgozók havi illetményének összegét nem érte el.  

  - Melyik korábban elfogadott költségvetési sor terhére történt a kifizetés?

  - A kifizetés az Önkormányzat 2019. évi költségvetésében eredetileg megtervezett és elfogadott jutalmazási keret, valamint bérmegtakarítás terhére történt. Jutalmazásra - ha az adott év költségvetésében tervezett és elfogadott keret rendelkezésre állt, annak összege erejéig - a korábbi években, illetve korábbi ciklusokban is sor került. Általában az év végi értékeléssel egyidőben történik a dolgozók munkájának elismerése, kivéve az önkormányzati választások évében (pl. 2014-ben is), amikor erre a ciklus zárása előtt kerülhet sor.

  - A nemrég felvett 300 millió forintos önkormányzati hitel terhére történt a prémium, jutalom és karácsonyi ajándék utalása?

  - A jutalom fedezetét nem önkormányzati hitelfelvétel teremtette meg, hanem tervezett, személyi juttatásokat magába foglaló előirányzat (ld. fenti válaszban foglaltakat).


  Közösségi funkciók