3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Segít a város: ezerötszáz család kap krumplit

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.27. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Ipari Park Kft. segítségének köszönhetően bár idén sokat drágult a krumpli, a tavalyihoz hasonlóan másfél ezer család jut élelmiszer-támogatáshoz.

   

  A hétvégén megkezdték a krumpliosztást a rászoruló családoknak. A Gyöngyösi Önkormányzat a tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is húsz kilogramm burgonyával segíti a szociálisan rászorulók téli élelmezését – összesen 3 millió forintból. Az önkormányzat kétmillió forintot különített el erre a célra, egymilliót pedig felajánlásból biztosítottak.

  Dr. Réthy Béla, Gyöngyös alpolgármestere elmondta: a krumpli idén jóval drágább, mint tavaly, az egy évvel ezelőtti negyvennel szemben idén száz forintért tudták megvenni kilóját. Az élelmiszer-támogatást emiatt csak úgy tudták megoldani, hogy a Gyöngyösi Ipari Park Kft. egymillió forintos közérdekű felajánlást tett a városnak, annak érdekében, hogy ezúttal is ezerötszáz családnak tudjanak segíteni.

  Az adományból azok részesülhetnek, akik tartósan munkanélküliek, nagycsaládosok, idősek vagy szociális segélyezettek. A Közigazgatási és Szociális Igazgatóság kimutatása szerint egyre több a rászoruló a jelenlegi gazdasági helyzet miatt. Dr. Réthy Béla azt is közölte: Gyöngyös önkormányzata szén- és tűzifa-osztást is tervez, csakúgy, mint tavaly. Szintén a rászoruló családok juthatnak fához illetve lignithez.

  A krumpliosztás november 28-ig tart a Vasút út 3. szám alatt, december 3-án pedig egy pótnapot biztosítanak azoknak, akik szerdáig nem tudják elszállítani az adományt.


  Közösségi funkciók