3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Segít a város: ezerötszáz család kap krumplit

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.27. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Ipari Park Kft. segítségének köszönhetően bár idén sokat drágult a krumpli, a tavalyihoz hasonlóan másfél ezer család jut élelmiszer-támogatáshoz.

   

  A hétvégén megkezdték a krumpliosztást a rászoruló családoknak. A Gyöngyösi Önkormányzat a tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is húsz kilogramm burgonyával segíti a szociálisan rászorulók téli élelmezését – összesen 3 millió forintból. Az önkormányzat kétmillió forintot különített el erre a célra, egymilliót pedig felajánlásból biztosítottak.

  Dr. Réthy Béla, Gyöngyös alpolgármestere elmondta: a krumpli idén jóval drágább, mint tavaly, az egy évvel ezelőtti negyvennel szemben idén száz forintért tudták megvenni kilóját. Az élelmiszer-támogatást emiatt csak úgy tudták megoldani, hogy a Gyöngyösi Ipari Park Kft. egymillió forintos közérdekű felajánlást tett a városnak, annak érdekében, hogy ezúttal is ezerötszáz családnak tudjanak segíteni.

  Az adományból azok részesülhetnek, akik tartósan munkanélküliek, nagycsaládosok, idősek vagy szociális segélyezettek. A Közigazgatási és Szociális Igazgatóság kimutatása szerint egyre több a rászoruló a jelenlegi gazdasági helyzet miatt. Dr. Réthy Béla azt is közölte: Gyöngyös önkormányzata szén- és tűzifa-osztást is tervez, csakúgy, mint tavaly. Szintén a rászoruló családok juthatnak fához illetve lignithez.

  A krumpliosztás november 28-ig tart a Vasút út 3. szám alatt, december 3-án pedig egy pótnapot biztosítanak azoknak, akik szerdáig nem tudják elszállítani az adományt.


  Közösségi funkciók