3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Elkezdték az útfelújítást a Harmadosztályban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.06. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Elkezdődött a Harmadosztály elnevezésű városrész öt utcájának felújítása. A beruházás az önkormányzat 300 millió forintos fejlesztési csomagjának részeként valósul meg.

   
   

  Összesen mintegy 3000 négyzetméteren látják el szilárd burkolattal a Harmadosztály elnevezésű városrész öt utcáját: a Késmárki utcában, az Erdélyi tér déli ágában, a Lőcsei utcában, a Gyergyói utcában és a Csíki utcában látják el az aszfalttal a korábban kavicsos földutak felületét.

  - Régi adóssága ez a városnak, ezen a városrészen eddig egyáltalán nem volt szilárd burkolatú út, esőben nyakig sárosan jártak gyerekek, felnőttek egyaránt – mondta Hiesz György polgármester, aki egy hatodik utca esetleges felújítását is megemlítette. - Az Iglói utca nem szerepelt a felújításra szánt utcák között, mert úgy volt, hogy azt a közelben működő vállalkozás megcsináltatja, de másik utcát választottak a közlekedésre, így most azon dolgozunk, hogy ezt a fontos beközlekedő utat is aszfalttal tudjuk ellátni, azokban a kis utákban pedig, amelyek most kimaradtak a beruházásból, zúzalékkal, mart aszfalttal próbáljuk enyhíteni a közlekedési nehézségeket - fogalmazott a városvezető.

  A Harmadosztály útépítése mintegy 32 millió forintból valósul meg, a munkákkal várhatóan még augusztusban végez a kivitelező HE-DO Kft. A beruházás az önkormányzat 300 millió forintos fejlesztési csomagjának részeként valósul meg. A hitelből finanszírozott fejlesztési csomagban egyebek mellett a mátrafüredi Üdülősor utca felújítása, a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetési rendszerének, valamint a zsellérközös területek rehabilitációjának folytatása és a Dél-kálváriaparti lakótelep útépítése valósul meg várhatóan még idén.


  Közösségi funkciók