3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Ne bízza illetéktelenekre a hulladékot!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.06. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-08-06 15:48
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Évente egy alkalommal ingyenesen igényelhető a házhoz menő lomtalanítás Gyöngyösön. A közszolgáltatón kívül senkinek nincs joga lomtalanítást végezni vagy hulladékot átvenni, ezért az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a közszolgáltatón kívül senkinek ne adjon át hulladékot, mert annak nagy része a közterületeken köt ki.

   

  A helyi hirdetési felületeken, újságokban, szórólapokon rendszeresen jelennek meg „teljes hagyaték átvételét„, vagy „teljes lomtalanítás elvégzését„ ajánló hirdetések. Az önkormányzathoz több bejelentés is érkezett az utóbbi hetekben arról, hogy illetéktelenek az önkormányzat munkatársainak kiadva magukat ajánlják a hulladék elszállítását. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az önkormányzat lakossági hulladékszállítási tevékenységet nem végez, arra csak a közszolgáltató, az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft. jogosult. A közszolgáltatón kívül bármely más személynek átadott hulladék jelentős része a közterületen, a patakmederben köt ki, és ehhez az illegális tevékenységhez a hagyaték vagy a lomhulladék tulajdonosa tevékenyen hozzájárul. A hulladék tulajdonjoga csak a közszolgáltatónak történő átadással ruházható át, így az illegálisan lerakott hulladékért továbbra is az eredeti tulajdonos felel.

  Tájékoztatásul közöljük, hogy nem csak az engedély nélküli hulladékátvétel, hanem a közszolgáltatón kívül bármely személy részére történő hulladékátadás 50.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.

  A lakásfelújítás, építési tevékenység során keletkező hulladékok ártalmatlanításra történő szabályos átadását jellemzően az építési vállalkozó vállalja, ennek díját vállalási ára tartalmazza. Kérjük, hogy figyeljenek oda a lakásuk felújítása során keletkező hulladékok szabályos kezelésére, mert az illegális hulladékelhagyás esetén a hulladék eredeti tulajdonosa vonható felelősségre, illetve ellene szabható ki a hulladékgazdálkodási bírság.

  A rendszeres hulladékszállítás mellett keletkező, többlet, vagy speciális hulladékok szabályos átadására a lakossági hulladékudvar vagy az évente egy alkalommal igényelhető, házhoz menő lomtalanítás nyújt megoldást.

  A Kenyérgyár úton található lakossági hulladékudvarban ingatlanonként évi 250 kilogramm mennyiségig a következő, nem veszélyes hulladékok helyezhetők el ingyenesen:

  - Műanyag csomagolási hulladék (pille palackok, fóliák)

  - Karton (dobozok, hullámpapírok)

  - Papír (újságpapírok, szórólapok)

  - Gumiabroncsok (8 db/év/ingatlan a behozható mennyiség)

  - Öblös- és sík üveg

  - Étolaj és zsír (sütésből visszamaradt)

  - Elektromos és elektronikus hulladékok

  - Lom hulladék (lakossági mennyiségben helyezhető el)

  - Építési törmelék

  Veszélyes hulladékok évi 100 kilogramm mennyiségben helyezhetők el ingyenesen:

  - Motor, hajtómű és kenőolajok és ezek göngyölegei

  - Növényvédőszerek és göngyölegei

  - Fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok

  - Festék- vagy lakk hulladékok

  - Elemek és akkumulátorok (ólom-akkumulátorok esetében 2 db/év/ingatlan a leadható mennyiség)

  Az ingyenesen elhelyezhető mennyiség fölött térítés ellenében fogadja a lakossági hulladékot.

  Lomtalanítást a lakosok egyéni igénybejelentése alapján, előre egyeztetett időpontban végez a közszolgáltató. A házhoz menő lomtalanítás évente egy alkalommal igényelhető. Bővebb tájékoztatást kérhet és a szolgáltatás igénybevételét jelezheti, a 06-37/311-894 (34-es mellék) telefonszámon vagy az info.gyongyos@nhsz.hu e-címen. Az évi egyszeri lomtalanítás minden hulladék közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelet megillet.

  Lomtalanításkor olyan hulladékok adhatók át, amelyek főként méretük miatt nem helyezhetők el a kukában, valamint a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl.: bútorok, kerti bútorok, játékok, stb.).

  Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy kizárólag a közszolgáltatónak adjon át hulladékot, senki másnak nincs joga lomtalanítást végezni!


  Közösségi funkciók