3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Új életmentő készüléket kaptak a gyöngyösi mentők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.05. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-08-05 14:15
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Új, korszerű defibrillátort helyeztek üzembe a 84 ezer ember ellátásáért felelős Gyöngyösi Mentőállomás esetkocsijában. A diagnosztizálásra is alkalmas eszköz beszerzéséhez az önkormányzat 3 és fél millió forinttal járult hozzá.

   
   

  - Nagyon fontos számunkra, hogy Gyöngyösön elismerik és megbecsülik a mentők munkáját. A város már többször kifejezte ezt a bajtársaink felé, most pedig egy új életmentő eszköz beszerzéséhez is hozzájárult az önkormányzat, hogy minél gyorsabban és szakszerűbben láthassuk el a bajbajutottakat - mondta László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régiójának gazdasági és műszaki osztályvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol átadták azt az új defibrillátort, melynek beszerzéséhez a gyöngyösi önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá.

  Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt bemutatta a korszerű eszközt, amit a gyöngyösi mentőállomás esetkocsijában helyeznek el. A defibrillátor az újraélesztés mellett alkalmas lesz egyebek mellett EKG készítésére, vérnyomásmérésre, lélegeztetésre, szívritmuszavar kezelésére, pészmékerezésre, valamint megméri a vér oxigéntelítettségét is.

  - Amikor a képviselő-testület úgy döntött, hogy segíti az életmentő készülék beszerzését, méltányoltuk, hogy mennyi emberen tudnak majd segíteni, valamint, hogy a mentősök sokszor a száguldó mentőautóban életüket kockáztatják egy-egy beteg érdekében. Habár a mentőállomás üzemeltetése nem önkormányzati, hanem állami feladat, soha nem lehet kérdés, hogy ha szükséges, akkor segítünk - hangsúlyozta Hiesz György polgármester hozzátéve: azt kívánja, a minél kevesebbszer kelljen használniuk a gyöngyösi mentősöknek a defibrillátort.

  Az új, 7,7 millió forintos készülék költségét, mellyel 15 éve szolgálatban lévő eszközt cseréltek le, az önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közösen finanszírozta.


  Közösségi funkciók