3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Új életmentő készüléket kaptak a gyöngyösi mentők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.05. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-08-05 14:15
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Új, korszerű defibrillátort helyeztek üzembe a 84 ezer ember ellátásáért felelős Gyöngyösi Mentőállomás esetkocsijában. A diagnosztizálásra is alkalmas eszköz beszerzéséhez az önkormányzat 3 és fél millió forinttal járult hozzá.

   
   

  - Nagyon fontos számunkra, hogy Gyöngyösön elismerik és megbecsülik a mentők munkáját. A város már többször kifejezte ezt a bajtársaink felé, most pedig egy új életmentő eszköz beszerzéséhez is hozzájárult az önkormányzat, hogy minél gyorsabban és szakszerűbben láthassuk el a bajbajutottakat - mondta László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régiójának gazdasági és műszaki osztályvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol átadták azt az új defibrillátort, melynek beszerzéséhez a gyöngyösi önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá.

  Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt bemutatta a korszerű eszközt, amit a gyöngyösi mentőállomás esetkocsijában helyeznek el. A defibrillátor az újraélesztés mellett alkalmas lesz egyebek mellett EKG készítésére, vérnyomásmérésre, lélegeztetésre, szívritmuszavar kezelésére, pészmékerezésre, valamint megméri a vér oxigéntelítettségét is.

  - Amikor a képviselő-testület úgy döntött, hogy segíti az életmentő készülék beszerzését, méltányoltuk, hogy mennyi emberen tudnak majd segíteni, valamint, hogy a mentősök sokszor a száguldó mentőautóban életüket kockáztatják egy-egy beteg érdekében. Habár a mentőállomás üzemeltetése nem önkormányzati, hanem állami feladat, soha nem lehet kérdés, hogy ha szükséges, akkor segítünk - hangsúlyozta Hiesz György polgármester hozzátéve: azt kívánja, a minél kevesebbszer kelljen használniuk a gyöngyösi mentősöknek a defibrillátort.

  Az új, 7,7 millió forintos készülék költségét, mellyel 15 éve szolgálatban lévő eszközt cseréltek le, az önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közösen finanszírozta.


  Közösségi funkciók