3 °C

 
 
Felavatták Gyöngyös új szabadtéri színpadát

Az Empty Pubs egyórás, ingyenes koncertjével, valamint borkóstolóval avatták fel a Fő tér 10. alatt, a könyvtárudvarban felépült új színpadot.

Folytatódik a házasságkötő terem felújítása

Új csillárok, falikarok és fényvetők felszerelésével folytatódott a házasságkötő terem megújítása az új székek beszerzése és a hangtechnika megújítását követően.

A felújítás miatt nem tudnak zöldhulladékot fogadni a szennyvíztelepen

A gyöngyösi szennyvíztisztító telepen folyamatban lévő beruházási munkák miatt 2019. október 14-től a telep nem tud zöldhulladékot fogadni.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 10-én, csütörtökön, eső esetén október 11-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

A polgármesteri hivatal válaszai a munkatársak éves jutalmával kapcsolatban

Egy internetes portál valótlan adatokkal közölt cikket a polgármesteri hivatal dolgozóinak éves, szokásos jutalmával kapcsolatban. A portál írásban intézett kérdéseket az önkormányzat felé, a válaszokat azonban nem ismertette, ezért itt tesszük közzé azokat.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Új életmentő készüléket kaptak a gyöngyösi mentők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.05. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-08-05 14:15
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Új, korszerű defibrillátort helyeztek üzembe a 84 ezer ember ellátásáért felelős Gyöngyösi Mentőállomás esetkocsijában. A diagnosztizálásra is alkalmas eszköz beszerzéséhez az önkormányzat 3 és fél millió forinttal járult hozzá.

     
     

    - Nagyon fontos számunkra, hogy Gyöngyösön elismerik és megbecsülik a mentők munkáját. A város már többször kifejezte ezt a bajtársaink felé, most pedig egy új életmentő eszköz beszerzéséhez is hozzájárult az önkormányzat, hogy minél gyorsabban és szakszerűbben láthassuk el a bajbajutottakat - mondta László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régiójának gazdasági és műszaki osztályvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol átadták azt az új defibrillátort, melynek beszerzéséhez a gyöngyösi önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá.

    Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt bemutatta a korszerű eszközt, amit a gyöngyösi mentőállomás esetkocsijában helyeznek el. A defibrillátor az újraélesztés mellett alkalmas lesz egyebek mellett EKG készítésére, vérnyomásmérésre, lélegeztetésre, szívritmuszavar kezelésére, pészmékerezésre, valamint megméri a vér oxigéntelítettségét is.

    - Amikor a képviselő-testület úgy döntött, hogy segíti az életmentő készülék beszerzését, méltányoltuk, hogy mennyi emberen tudnak majd segíteni, valamint, hogy a mentősök sokszor a száguldó mentőautóban életüket kockáztatják egy-egy beteg érdekében. Habár a mentőállomás üzemeltetése nem önkormányzati, hanem állami feladat, soha nem lehet kérdés, hogy ha szükséges, akkor segítünk - hangsúlyozta Hiesz György polgármester hozzátéve: azt kívánja, a minél kevesebbszer kelljen használniuk a gyöngyösi mentősöknek a defibrillátort.

    Az új, 7,7 millió forintos készülék költségét, mellyel 15 éve szolgálatban lévő eszközt cseréltek le, az önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közösen finanszírozta.


    Közösségi funkciók