3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Anyatej: nem csak a babák egészségét szolgálja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.01. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit és a tejadó édesanyákat köszöntötték Gyöngyösön az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

   
   

  - Nem véletlen a kezdeményezés, hogy az Egészségügyi Világszervezet az anyatejes táplálás fontosságára világnappal is felhívja a figyelmet. A nők szülést követő korai munkába állása, a tápszereket előállító gyógyszeripar gyors fejlődése, az esztétikai változásoktól való félelem, vagy az édesanya egészségügyi állapota mellett sok más befolyásoló tényező létezik, amiért egy csecsemő nem jut anyatejhez - fogalmazott Hiesz György polgármester a világnap kapcsán megrendezett városi ünnepségen, hozzátéve: Gyöngyösön 53 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, és a jövőben is minden támogatást megad az önkormányzat, hogy a szolgáltatás zavartalanul működhessen.

  Hiesz György kiemelte: háromgyermekes édesapaként személyes tapasztalatával is meg tudja erősíteni az anyatejes táplálással kapcsolatban ismert előnyöket.

  Bernáth Dóra területi védőnő tájékoztatásképpen elmondta: a csecsemők egészséges fejlődése érdekében legalább hat hónapig anyatejjel kell táplálni a babákat, de a legjobb, ha ez a gyermek kétéves koráig biztosítható. Az anyatejben ugyanis benne van minden szükséges tápanyag, és egyebek mellett megvéd a fertőzésektől, segíti az idegrendszer védelmét, továbbá hozzájárul az édesanya egészségének megőrzéséhez is.

  A rendezvény az anyatej fontosságának kiemelése mellett alkalmat adott arra is, hogy a polgármester oklevéllel és jutalommal köszönje meg az anyatejgyűjtő állomás két dolgozója, Bankáné Gergely Katalin és Szlanicz Éva munkáját.

  A hagyományokhoz híven az önkormányzat ajándékcsomaggal viszonozta az anyatejgyűjtő állomáson tejet leadó édesanyák önzetlenségét, mellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a gyermekek is kapjanak a számukra legideálisabb táplálékból, akiket az édesanyjuk nem tud szoptatni.


  Közösségi funkciók