3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Anyatej: nem csak a babák egészségét szolgálja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.01. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit és a tejadó édesanyákat köszöntötték Gyöngyösön az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

   
   

  - Nem véletlen a kezdeményezés, hogy az Egészségügyi Világszervezet az anyatejes táplálás fontosságára világnappal is felhívja a figyelmet. A nők szülést követő korai munkába állása, a tápszereket előállító gyógyszeripar gyors fejlődése, az esztétikai változásoktól való félelem, vagy az édesanya egészségügyi állapota mellett sok más befolyásoló tényező létezik, amiért egy csecsemő nem jut anyatejhez - fogalmazott Hiesz György polgármester a világnap kapcsán megrendezett városi ünnepségen, hozzátéve: Gyöngyösön 53 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, és a jövőben is minden támogatást megad az önkormányzat, hogy a szolgáltatás zavartalanul működhessen.

  Hiesz György kiemelte: háromgyermekes édesapaként személyes tapasztalatával is meg tudja erősíteni az anyatejes táplálással kapcsolatban ismert előnyöket.

  Bernáth Dóra területi védőnő tájékoztatásképpen elmondta: a csecsemők egészséges fejlődése érdekében legalább hat hónapig anyatejjel kell táplálni a babákat, de a legjobb, ha ez a gyermek kétéves koráig biztosítható. Az anyatejben ugyanis benne van minden szükséges tápanyag, és egyebek mellett megvéd a fertőzésektől, segíti az idegrendszer védelmét, továbbá hozzájárul az édesanya egészségének megőrzéséhez is.

  A rendezvény az anyatej fontosságának kiemelése mellett alkalmat adott arra is, hogy a polgármester oklevéllel és jutalommal köszönje meg az anyatejgyűjtő állomás két dolgozója, Bankáné Gergely Katalin és Szlanicz Éva munkáját.

  A hagyományokhoz híven az önkormányzat ajándékcsomaggal viszonozta az anyatejgyűjtő állomáson tejet leadó édesanyák önzetlenségét, mellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a gyermekek is kapjanak a számukra legideálisabb táplálékból, akiket az édesanyjuk nem tud szoptatni.


  Közösségi funkciók