3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenAnyatej: nem csak a babák egészségét szolgálja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.01. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit és a tejadó édesanyákat köszöntötték Gyöngyösön az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

   
   

  - Nem véletlen a kezdeményezés, hogy az Egészségügyi Világszervezet az anyatejes táplálás fontosságára világnappal is felhívja a figyelmet. A nők szülést követő korai munkába állása, a tápszereket előállító gyógyszeripar gyors fejlődése, az esztétikai változásoktól való félelem, vagy az édesanya egészségügyi állapota mellett sok más befolyásoló tényező létezik, amiért egy csecsemő nem jut anyatejhez - fogalmazott Hiesz György polgármester a világnap kapcsán megrendezett városi ünnepségen, hozzátéve: Gyöngyösön 53 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, és a jövőben is minden támogatást megad az önkormányzat, hogy a szolgáltatás zavartalanul működhessen.

  Hiesz György kiemelte: háromgyermekes édesapaként személyes tapasztalatával is meg tudja erősíteni az anyatejes táplálással kapcsolatban ismert előnyöket.

  Bernáth Dóra területi védőnő tájékoztatásképpen elmondta: a csecsemők egészséges fejlődése érdekében legalább hat hónapig anyatejjel kell táplálni a babákat, de a legjobb, ha ez a gyermek kétéves koráig biztosítható. Az anyatejben ugyanis benne van minden szükséges tápanyag, és egyebek mellett megvéd a fertőzésektől, segíti az idegrendszer védelmét, továbbá hozzájárul az édesanya egészségének megőrzéséhez is.

  A rendezvény az anyatej fontosságának kiemelése mellett alkalmat adott arra is, hogy a polgármester oklevéllel és jutalommal köszönje meg az anyatejgyűjtő állomás két dolgozója, Bankáné Gergely Katalin és Szlanicz Éva munkáját.

  A hagyományokhoz híven az önkormányzat ajándékcsomaggal viszonozta az anyatejgyűjtő állomáson tejet leadó édesanyák önzetlenségét, mellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a gyermekek is kapjanak a számukra legideálisabb táplálékból, akiket az édesanyjuk nem tud szoptatni.


  Közösségi funkciók