3 °C

 
 
Felavatták Gyöngyös új szabadtéri színpadát

Az Empty Pubs egyórás, ingyenes koncertjével, valamint borkóstolóval avatták fel a Fő tér 10. alatt, a könyvtárudvarban felépült új színpadot.

Folytatódik a házasságkötő terem felújítása

Új csillárok, falikarok és fényvetők felszerelésével folytatódott a házasságkötő terem megújítása az új székek beszerzése és a hangtechnika megújítását követően.

A felújítás miatt nem tudnak zöldhulladékot fogadni a szennyvíztelepen

A gyöngyösi szennyvíztisztító telepen folyamatban lévő beruházási munkák miatt 2019. október 14-től a telep nem tud zöldhulladékot fogadni.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 10-én, csütörtökön, eső esetén október 11-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

A polgármesteri hivatal válaszai a munkatársak éves jutalmával kapcsolatban

Egy internetes portál valótlan adatokkal közölt cikket a polgármesteri hivatal dolgozóinak éves, szokásos jutalmával kapcsolatban. A portál írásban intézett kérdéseket az önkormányzat felé, a válaszokat azonban nem ismertette, ezért itt tesszük közzé azokat.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Anyatej: nem csak a babák egészségét szolgálja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.01. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit és a tejadó édesanyákat köszöntötték Gyöngyösön az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

   
   

  - Nem véletlen a kezdeményezés, hogy az Egészségügyi Világszervezet az anyatejes táplálás fontosságára világnappal is felhívja a figyelmet. A nők szülést követő korai munkába állása, a tápszereket előállító gyógyszeripar gyors fejlődése, az esztétikai változásoktól való félelem, vagy az édesanya egészségügyi állapota mellett sok más befolyásoló tényező létezik, amiért egy csecsemő nem jut anyatejhez - fogalmazott Hiesz György polgármester a világnap kapcsán megrendezett városi ünnepségen, hozzátéve: Gyöngyösön 53 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, és a jövőben is minden támogatást megad az önkormányzat, hogy a szolgáltatás zavartalanul működhessen.

  Hiesz György kiemelte: háromgyermekes édesapaként személyes tapasztalatával is meg tudja erősíteni az anyatejes táplálással kapcsolatban ismert előnyöket.

  Bernáth Dóra területi védőnő tájékoztatásképpen elmondta: a csecsemők egészséges fejlődése érdekében legalább hat hónapig anyatejjel kell táplálni a babákat, de a legjobb, ha ez a gyermek kétéves koráig biztosítható. Az anyatejben ugyanis benne van minden szükséges tápanyag, és egyebek mellett megvéd a fertőzésektől, segíti az idegrendszer védelmét, továbbá hozzájárul az édesanya egészségének megőrzéséhez is.

  A rendezvény az anyatej fontosságának kiemelése mellett alkalmat adott arra is, hogy a polgármester oklevéllel és jutalommal köszönje meg az anyatejgyűjtő állomás két dolgozója, Bankáné Gergely Katalin és Szlanicz Éva munkáját.

  A hagyományokhoz híven az önkormányzat ajándékcsomaggal viszonozta az anyatejgyűjtő állomáson tejet leadó édesanyák önzetlenségét, mellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a gyermekek is kapjanak a számukra legideálisabb táplálékból, akiket az édesanyjuk nem tud szoptatni.


  Közösségi funkciók