3 °C

 
 
Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Operagálával ünneplik a zene világnapját

Idén is operagálával ünneplik a zene világnapját Gyöngyösön. A szeptember 22-i eseményen olyan kiváló művészek lépnek színpadra, mint Miklósa Erika. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezendő esemény ezúttal is ingyenesen látogatható.

Adófizetési határidő: szeptember 16.

Ezúton hívjuk fel az adózók szíves figyelmét, hogy 2019. II. félévi helyi adók, valamint a gépjárműadó befizetése 2019. szeptember 16-ig teljesíthető adópótlékmentesen!

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Vállalati segítség - Felújítják a szaktantermet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.07.05. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Procter and Gamble ezúttal oktatási intézmény tantermének felújításához járul hozzá Gyöngyösön. Ezzel a lépéssel nemcsak az oktatási körülményeket javítja, kellemesebb környezetet teremtve diákok és tanárok számára, hanem már a kezdetektől igyekszik vonzóvá tenni a multinacionális vállalatot, mint a diákok számára perspektívát nyújtó, és helyben maradásukat elősegítő, a régió egyik legnagyobb potenciális munkaadója.

   

  A Procter and Gamble gyöngyösi gyárának megnyitása óta rendkívül jó a kapcsolat a cég és a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium között. Számos kiváló teljesítménnyel végzett diák dolgozik már munkavállalóként a vállalatnál.

  Az együttműködés keretében már jó néhány közös projekt, program valósult meg, amit a Procter and Gamble támogatott. Az utóbbi négy hónap folyamán a multinacionális vállalat az alábbiak megvalósulásához járult hozzá:

  Ebben az évben nem mindennapi élményben részesülhettek az oktatási intézmény diákjai a P&G által, 15 diák és két tanár vett részt egy németországi tanulmányúton, ahol a P&G két gyáregységét (Marktheidenfeld és Walldürn) látogatták meg. Az iskola rendkívül hasznosnak tartja az üzemlátogatásokat a diákok számára, hisz ezáltal élményeket, tapasztalatokat gyűjthetnek, és beleláthatnak egy nagyvállalat ipari egységeinek az életébe.

  A cég létrehozta a P&G díjat is az oktatási intézményben, amelynek keretében jutalmazásban részesült a legjobb tanulmányi eredményt elért végzős diák. A díjat az iskola és a Procter and Gamble a tanévzáró alkalmával adta át a legkiválóbb diáknak az iskola tanulói és a szülők jelenlétében.

  Július első hetében indul a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium egy szaktantermének teljes felújítása a P&G támogatásával. A vállalat állja a teljes felújítás összegét, megújul a fűtés, a világítás, a parketta, a cég állja a festést és a tantermi bútorvásárlás költségeit is, de a tanteremben használandó eszközök (pl. projektor stb.) költségét is a vállalat fedezi. A felújítás két hónapig tart, hogy tanévkezdésre már egy teljesen megújult szaktanterem fogadhassa a diákokat. A felújítás első napján több önkéntes P&G dolgozó is segédkezett a munkában.

  A P&G ezekkel a lépésekkel és a támogatásokkal arra törekszik, hozzájáruljon az iskola hírnevéhez, elősegítse, hogy a legtehetségesebbek végezhessenek az oktatási intézményben, valamint, hogy a diákok a régió első számú munkaadójaként tekintsenek a vállalatra tanulmányaik befejeztével - áll a cég közleményében.


  Közösségi funkciók