3 °C

 
 
Kitüntetések a szociális munka napja alkalmából

Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A civil szervezetek által alapított Elfogdás díját idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub kapta.

Már Tokió felé tekint

Lezárta 2019-es szezonját Kovács Zsófia, aki az idei év jó eredményeinek köszönhetően stabil helyen áll a triatlonosok olimpiai kvalifikációjában.

Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Bővebben
Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Bővebben

Felújítják a Károly Róbert Középiskola épületét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.28. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen újítja fel a Károly Róbert Középiskolának otthont adó műemlék épületet - a beruházásról nyári szünet előtti utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely ingyenes wifi-pontok létrehozásáról is tárgyalt.

   

  A grémium úgy döntött, hogy mintegy 36 millió forinttal járul hozzá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) fenntartásában működő Károly Róbert Középiskola Katona József utca és Szent Bertalan utca sárkán álló épületének felújításához. A tervezett munkák a homlokzat és a tető felújítására terjednek ki. A patinás épület állaga annyira leromlott, hogy a balesetveszély miatt az épület előtti járdaszakaszt le kellett zárni a gyalogos forgalom elől. A felújítási munkákat több ütemre bontva, 2019-ben és 2020-ban a fenntartó MMSZ és a tulajdonos önkormányzat közösen valósítja meg, a költségek 70 százalékát az önkormányzat, míg 30 százalékát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja.

  Ingyenes WIFI-pontok létesülnek

  A grémium kijelölte a WIFI4EU program keretében megvalósuló ingyenes wifi-pontok helyét. Az önkormányzat az európai uniós kezdeményezés keretében 5 millió forintot nyert nyilvános internet-hozzáférési pontok létrehozására. A grémium által elfogadott helyszínek között szerepel többek között a Fő tér, a Barátok tere, a Bugát Pál tér, a Mátra Múzeum és a nyolcvanasi kispiac környéke, vagy például a mátrafüredi Béke utca és Sástó. A program keretében 12-17 helyszínen alakítanak ki ingyenesen használható hotspotokat.

  Befejeződhet az új munkacsarnok építése

  A képviselő-testület úgy döntött, tízmillió forintot biztosít az újonnan felépült sportcsarnok közműellátásának biztosításához. Az úgynevezett bemelegítőcsarnok felépítését a Gyöngyösi Kézilabda Klub tao-finanszírozással építette fel, az önerőt az önkormányzat biztosította a beruházáshoz, és hozzájárult a katasztrófavédelmi felvonulási út, valamint a sporttalaj költségeihez is összességében közel 90 millió forint értékben. Az utánpótlássport mellett az iskolai testnevelés-oktatást is szolgáló csarnok építése befejeződött, azonban a közműellátása nem biztosított, ehhez járult most hozzá az önkormányzat. A képviselők a klub utánpótlásnevelési feladatihoz ötmillió forint pluszforrást biztosítottak.

  Aknafedőket cserélnek a Deák Ferenc utcában

  Közel negyven darab szennyvíz-akna tetőt cserélnek ki a Deák Ferenc utcában, ahol a nagy átmenő forgalom miatt fokozott zaj- és rezgésterhelés éri az ingatlanokat. Az új aknafedelek zaj- és rezgéscsillapító gyűrűvel lesznek ellátva. A 38 akna cseréjének költsége - amely az aszfalt felbontását és helyreállítását is tartalmazza - mintegy 4,3 millió forint, a munkákat a Heves Megyei Vízmű Zrt. gyöngyösi üzemegysége végzi el a használati díj terhére.

  Elindul a közbeszerzés - megújul a Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde

  A képviselő-testület csütörtöki döntésével elindította a Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde fejlesztésének közbeszerzési eljárását. Egy európai uniós pályázaton az önkormányzat 250 millió forintot nyert el az épület energetikai korszerűsítésére, a bölcsődei férőhelyek bővítésére és a főzőkonyha fejlesztésére.

  Közel ezer óvodással indul a nevelési év

  Összesen 917 gyermek kezdi meg az óvodát Gyöngyösön szeptemberben, közülük 240-en először lépik majd át az óvoda küszöbét - derül ki a kilenc intézményt tömörítő Gyöngyös Város Óvodáinak grémium elé került beszámolójából. A gyermekek nevelését 89 pedagógus, 14 pedagógiai asszisztens, egy gyógypedagógus, egy gyógypedagógiai asszisztens és egy pszichológus végzi. A 25 fős maximális csoportlétszámot a 42 csoport közül hat esetben lépik át minimális mértékben, amihez a képviselő-testület hozzájárulását adta.

  Határozatok, beszámolók

  A képviselő-testület elfogadta a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2018-as működéséről szóló beszámolót, és az elmúlt időszak döntéseinek megfelelően módosította az önkormányzat 2019-es költségvetését. Döntöttek az Apró Lépések Alapítvány támogatásáról, és az önkormányzat villamosenergia-beszerzéséhez forrás biztosításáról. Újabb öt évre kötöttek szerződést a Heves Megyei Vízmű Zrt.-vel a csapadékvíz-elvezető rendszer karbantartási munkáinak ellátására.


  Közösségi funkciók