3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Felújítják a Károly Róbert Középiskola épületét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.28. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen újítja fel a Károly Róbert Középiskolának otthont adó műemlék épületet - a beruházásról nyári szünet előtti utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely ingyenes wifi-pontok létrehozásáról is tárgyalt.

   

  A grémium úgy döntött, hogy mintegy 36 millió forinttal járul hozzá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) fenntartásában működő Károly Róbert Középiskola Katona József utca és Szent Bertalan utca sárkán álló épületének felújításához. A tervezett munkák a homlokzat és a tető felújítására terjednek ki. A patinás épület állaga annyira leromlott, hogy a balesetveszély miatt az épület előtti járdaszakaszt le kellett zárni a gyalogos forgalom elől. A felújítási munkákat több ütemre bontva, 2019-ben és 2020-ban a fenntartó MMSZ és a tulajdonos önkormányzat közösen valósítja meg, a költségek 70 százalékát az önkormányzat, míg 30 százalékát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja.

  Ingyenes WIFI-pontok létesülnek

  A grémium kijelölte a WIFI4EU program keretében megvalósuló ingyenes wifi-pontok helyét. Az önkormányzat az európai uniós kezdeményezés keretében 5 millió forintot nyert nyilvános internet-hozzáférési pontok létrehozására. A grémium által elfogadott helyszínek között szerepel többek között a Fő tér, a Barátok tere, a Bugát Pál tér, a Mátra Múzeum és a nyolcvanasi kispiac környéke, vagy például a mátrafüredi Béke utca és Sástó. A program keretében 12-17 helyszínen alakítanak ki ingyenesen használható hotspotokat.

  Befejeződhet az új munkacsarnok építése

  A képviselő-testület úgy döntött, tízmillió forintot biztosít az újonnan felépült sportcsarnok közműellátásának biztosításához. Az úgynevezett bemelegítőcsarnok felépítését a Gyöngyösi Kézilabda Klub tao-finanszírozással építette fel, az önerőt az önkormányzat biztosította a beruházáshoz, és hozzájárult a katasztrófavédelmi felvonulási út, valamint a sporttalaj költségeihez is összességében közel 90 millió forint értékben. Az utánpótlássport mellett az iskolai testnevelés-oktatást is szolgáló csarnok építése befejeződött, azonban a közműellátása nem biztosított, ehhez járult most hozzá az önkormányzat. A képviselők a klub utánpótlásnevelési feladatihoz ötmillió forint pluszforrást biztosítottak.

  Aknafedőket cserélnek a Deák Ferenc utcában

  Közel negyven darab szennyvíz-akna tetőt cserélnek ki a Deák Ferenc utcában, ahol a nagy átmenő forgalom miatt fokozott zaj- és rezgésterhelés éri az ingatlanokat. Az új aknafedelek zaj- és rezgéscsillapító gyűrűvel lesznek ellátva. A 38 akna cseréjének költsége - amely az aszfalt felbontását és helyreállítását is tartalmazza - mintegy 4,3 millió forint, a munkákat a Heves Megyei Vízmű Zrt. gyöngyösi üzemegysége végzi el a használati díj terhére.

  Elindul a közbeszerzés - megújul a Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde

  A képviselő-testület csütörtöki döntésével elindította a Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde fejlesztésének közbeszerzési eljárását. Egy európai uniós pályázaton az önkormányzat 250 millió forintot nyert el az épület energetikai korszerűsítésére, a bölcsődei férőhelyek bővítésére és a főzőkonyha fejlesztésére.

  Közel ezer óvodással indul a nevelési év

  Összesen 917 gyermek kezdi meg az óvodát Gyöngyösön szeptemberben, közülük 240-en először lépik majd át az óvoda küszöbét - derül ki a kilenc intézményt tömörítő Gyöngyös Város Óvodáinak grémium elé került beszámolójából. A gyermekek nevelését 89 pedagógus, 14 pedagógiai asszisztens, egy gyógypedagógus, egy gyógypedagógiai asszisztens és egy pszichológus végzi. A 25 fős maximális csoportlétszámot a 42 csoport közül hat esetben lépik át minimális mértékben, amihez a képviselő-testület hozzájárulását adta.

  Határozatok, beszámolók

  A képviselő-testület elfogadta a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2018-as működéséről szóló beszámolót, és az elmúlt időszak döntéseinek megfelelően módosította az önkormányzat 2019-es költségvetését. Döntöttek az Apró Lépések Alapítvány támogatásáról, és az önkormányzat villamosenergia-beszerzéséhez forrás biztosításáról. Újabb öt évre kötöttek szerződést a Heves Megyei Vízmű Zrt.-vel a csapadékvíz-elvezető rendszer karbantartási munkáinak ellátására.


  Közösségi funkciók