3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenAz eredeti zászló mását vonták fel az emlékműre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2019-06-05 11:44
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megáldották, majd félárbócra eresztették a tavaly felavatott gyöngyösi Országzászló emlékmű új Mátra Országzászlóját. Az eredeti zászló pontos mását a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete készítette, és ajánlotta fel a város számára.

   
   

  Az első világháborút lezáró békediktátum 1920-as aláírása után Trianon jelentette azt a magyarság számára, amit addig Mohács jelentett: a szó a nemzet tragédiájának szimbólumává vált, és maradt a mai napig - fogalmazott ünnepi beszédében Hajagos József, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium pedagógusa a nemzeti összetartozás napján az Országzászló emlékműnél rendezett városi ünnepségen. - Ahogy Mohácsnak, úgy Trianonnak is hosszú távú következményei lettek, aminek megismerése nélkül nem érthetjük meg huszadik századi történelmünket - fogalmazott a történész, aki beszédében azt is érzékeltette, milyen nehézségek árán tudták megőrizni nemzeti identitásukat az elcsatolt területeken élő magyarok.

  Nemzeti Összetartozás Napja

   
  52 kép
  Dátum: 2019-06-05 10:07:00
   

  A Versailles-i békeszerződés aláírásának kilencvenkilencedik évfordulóján rendezett ünnepséget az egy évvel ezelőtt felavatott Országzászló emlékműnél rendezték, amelyet az 1930-as években indult országzászló-mozgalom részeként elkészült, eredeti Mátra Országzászló pontos másaként állítottak fel a Szent Bertalan-templom előtti szakrális téren. Az emlékmű idén vált teljessé, miután a nemzeti összetartozás napján megáldották, majd félárbócra eresztették az eredeti emlékművön lobogó zászló másolatát, amelyet a Gyöngyös testvérvárosában, Kézdivásárhelyen működő Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete készített el, és ajánlott fel a város számára Gyöngyös Város Barátainak Köre kezdeményezésére.

  A zászlót megáldó Balog Gyula kanonok úgy fogalmazott: a zászló nem egy szövetdarab, hanem jelképe múltunknak, jelenünknek, jövőnknek, valamint a magyarság összetartozásának és hazaszeretetünknek is.

  Az ünnepi műsorában közreműködtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola diákjai, akik „Mert nem lehet feledni...;rdquor; című összeállításukkal emlékeztettek mindenkit a trianoni békediktátum hatásaira.

  A műsort követően az emlékezők elhelyezték koszorúikat az Országzászló emlékműnél, majd a Szent Bertalan-templomban szentmisével ért véget a megemlékezés.


  Közösségi funkciók