3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Az eredeti zászló mását vonták fel az emlékműre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2019-06-05 11:44
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megáldották, majd félárbócra eresztették a tavaly felavatott gyöngyösi Országzászló emlékmű új Mátra Országzászlóját. Az eredeti zászló pontos mását a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete készítette, és ajánlotta fel a város számára.

     
     

    Az első világháborút lezáró békediktátum 1920-as aláírása után Trianon jelentette azt a magyarság számára, amit addig Mohács jelentett: a szó a nemzet tragédiájának szimbólumává vált, és maradt a mai napig - fogalmazott ünnepi beszédében Hajagos József, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium pedagógusa a nemzeti összetartozás napján az Országzászló emlékműnél rendezett városi ünnepségen. - Ahogy Mohácsnak, úgy Trianonnak is hosszú távú következményei lettek, aminek megismerése nélkül nem érthetjük meg huszadik századi történelmünket - fogalmazott a történész, aki beszédében azt is érzékeltette, milyen nehézségek árán tudták megőrizni nemzeti identitásukat az elcsatolt területeken élő magyarok.

    Nemzeti Összetartozás Napja

     
    52 kép
    Dátum: 2019-06-05 10:07:00
     

    A Versailles-i békeszerződés aláírásának kilencvenkilencedik évfordulóján rendezett ünnepséget az egy évvel ezelőtt felavatott Országzászló emlékműnél rendezték, amelyet az 1930-as években indult országzászló-mozgalom részeként elkészült, eredeti Mátra Országzászló pontos másaként állítottak fel a Szent Bertalan-templom előtti szakrális téren. Az emlékmű idén vált teljessé, miután a nemzeti összetartozás napján megáldották, majd félárbócra eresztették az eredeti emlékművön lobogó zászló másolatát, amelyet a Gyöngyös testvérvárosában, Kézdivásárhelyen működő Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete készített el, és ajánlott fel a város számára Gyöngyös Város Barátainak Köre kezdeményezésére.

    A zászlót megáldó Balog Gyula kanonok úgy fogalmazott: a zászló nem egy szövetdarab, hanem jelképe múltunknak, jelenünknek, jövőnknek, valamint a magyarság összetartozásának és hazaszeretetünknek is.

    Az ünnepi műsorában közreműködtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola diákjai, akik „Mert nem lehet feledni...;rdquor; című összeállításukkal emlékeztettek mindenkit a trianoni békediktátum hatásaira.

    A műsort követően az emlékezők elhelyezték koszorúikat az Országzászló emlékműnél, majd a Szent Bertalan-templomban szentmisével ért véget a megemlékezés.


    Közösségi funkciók