3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

December elsején kigyúlnak az ünnepi fények

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2012-11-23 21:57
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös belvárosában a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezésével november 23-án, pénteken elkezdődött az ünnepi készülődés.

   

  A Városüzemeltetési Igazgatóság tájékoztatása szerint több száz energiatakarékos LED-es égővel díszítik fel a Fő teret, a Szent Bertalan, a Kossuth, a Móricz Zsigmond, a Rózsa és a Mátyás király utcát, valamint a Mátrafüredre bevezető útszakaszokat.

   
  A fényfűzéreket idén is a GA Magyarország munkatársai szerelik fel. A díszkivilágítást az áramszolgáltató támogatja
  Fotó: Suha Péter

  A díszkivilágítást, ahogyan korábban úgy most is a GA Magyarország Kft. szakemberei szerelték fel. A világító jégcsapfüggönyök üzemeltetést az áramszolgáltató támogatja. A fények december elsején gyúlnak majd fel.

   

  Újdonság lesz az idén, hogy lefedik a Fő téri szökőkutakat, melyeket szintén ünnepi díszbe és fénybe öltöztetnek.

  Az immár hagyományosnak számító adventi programsorozat december 2-án kezdődik a Fő téren, ahol megnyit az adventi vásár, amely december 14-től népesül be igazán árusokkal. Az érdeklődők a város szívében az ünnep jellegzetes finomságait fogyaszthatják: forralt bort és teát, puncsot, gőzgombócot, sült gesztenyét, palacsintát és frissen sült tepertőt is kóstolhatnak.

  Advent első gyertyáját december 2-án 17. 15 órakor gyújtják meg a város adventi koszorúján, a Szent Bertalan-templom előtt. Az eseményen imát mond Juhász Ferenc plébános-kanonok és ünnepi műsort ad a Szent Bertalan-templom kórusa.


  Közösségi funkciók