3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Idén is népszerűsítették a Mátrát a Nemzeti Regattán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.03. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-06-03 12:52
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Harmadik alkalommal mutatkozott be Gyöngyös a Nemzeti Regattán, Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiválján, Siófokon. A városi küldöttség célja idén is a térség népszerűsítése volt.

   
   

  Teltház volt idén a Balatoni Hajózás Zrt. által szervezett siófoki Nemzeti Regattán, ahol összesen ötven település mutatta be értékeit és vett részt egy nemes versengésben. Gyöngyös 2017-ben szerepelt először a rendezvényen, így idén már harmadik alkalommal utazott el a város csapata, hogy a Balaton partján népszerűsítse Gyöngyöst, a Mátrát, a helyi ízeket és természetesen a kiváló mátrai borokat. Tavaly Gyöngyös a vitorlásversenyben a második helyen zárt, és az akkori nyereménynek köszönhetően egy kismamáknak szóló kiadványt tudott elkészíteni az önkormányzat.

  Nemzeti regatta 2019

   
  21 kép
  Dátum: 2019-06-03 12:50:00
   

  Idén kevesebb szerencsével szerepelt a gyöngyösi hajó a vitorlásversenyben, csapatunk harmadikként zárt az ötcsapatos előfutamban, így nem jutott egyenes ágon a negyeddöntőbe, erre csak a sorsoláson lett volna esélye, ott azonban Fortuna nem szegődött hegyvidéki csapatunk mellé. A szerencsének egyébként is nagy szerepe van a versenyben, hiszen az amatőr, de lelkes csapattagok mellé sorsolás útján rendelnek kormányost, aki igyekszik minél előkelőbb helyen befuttatni a település hajóját – ebben pedig az időjárásnak is nagy szerepe van.

  Gyöngyös idén a fesztivál által kínált minden lehetséges módon bemutatkozott, így a vitorlásverseny mellett a sárkányhajó futamokban, a színpadi produkciókban és a Települési Ízek Versenye elnevezésű főzőversenyben is megmérette magát. Utóbbiban hagyományosan erős a gyöngyösi csapat, Nagy Zoltán királyi főszakács az eddigi két alkalommal különdíjjal tért haza. Idén a zsűri ugyan nem jutalmazta a két elkészített ételt, de a fesztivál vendégeinek elismerése nem maradt el, a szombaton elkészített mátrai bivalyburgerért és a vasárnapi bivalypörköltért is kígyózó sorok álltak, csakúgy, mint a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület által felállított gyöngyösi standnál kínált mátrai borokért. A színpadi produkciók során az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Gyöngyösi Játékszín műsorával mutatkozott be a város, amely a Credo Media által készített városfilmet is bemutatta a népes közönségnek. A sárkányhajó futamokban az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának hallgatóiból verbuválódott nemzetközi csapat képviselte a gyöngyösi színeket.

  Idén ugyan díj nélkül maradt a város csapata a Nemzeti Regattán, de a két nap során számos hívet sikerült szereznünk Gyöngyösnek és a Mátrának. A város idei bemutatkozásának megvalósításáért köszönettel tartozunk a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesületnek, Nagy Zoltán királyi főszakácsnak, a Gyöngyösi TV Nonprofit Kft.-nek, a Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nek, a Gyöngyösi Játékszínnek, a Mátrai Hegyközségi Tanácsnak, a Dubicz Borászatnak, az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusának és a Műanyag Áruk Boltjának.


  Közösségi funkciók