3 °C

 
 
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Megújult a városi könyvtár

Több mint 4 millió forintból újult meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár polcrendszere, valamint a kölcsönzői és olvasói terek padlóburkolata.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Idén is népszerűsítették a Mátrát a Nemzeti Regattán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.03. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-06-03 12:52
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Harmadik alkalommal mutatkozott be Gyöngyös a Nemzeti Regattán, Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiválján, Siófokon. A városi küldöttség célja idén is a térség népszerűsítése volt.

   
   

  Teltház volt idén a Balatoni Hajózás Zrt. által szervezett siófoki Nemzeti Regattán, ahol összesen ötven település mutatta be értékeit és vett részt egy nemes versengésben. Gyöngyös 2017-ben szerepelt először a rendezvényen, így idén már harmadik alkalommal utazott el a város csapata, hogy a Balaton partján népszerűsítse Gyöngyöst, a Mátrát, a helyi ízeket és természetesen a kiváló mátrai borokat. Tavaly Gyöngyös a vitorlásversenyben a második helyen zárt, és az akkori nyereménynek köszönhetően egy kismamáknak szóló kiadványt tudott elkészíteni az önkormányzat.

  Nemzeti regatta 2019

   
  21 kép
  Dátum: 2019-06-03 12:50:00
   

  Idén kevesebb szerencsével szerepelt a gyöngyösi hajó a vitorlásversenyben, csapatunk harmadikként zárt az ötcsapatos előfutamban, így nem jutott egyenes ágon a negyeddöntőbe, erre csak a sorsoláson lett volna esélye, ott azonban Fortuna nem szegődött hegyvidéki csapatunk mellé. A szerencsének egyébként is nagy szerepe van a versenyben, hiszen az amatőr, de lelkes csapattagok mellé sorsolás útján rendelnek kormányost, aki igyekszik minél előkelőbb helyen befuttatni a település hajóját – ebben pedig az időjárásnak is nagy szerepe van.

  Gyöngyös idén a fesztivál által kínált minden lehetséges módon bemutatkozott, így a vitorlásverseny mellett a sárkányhajó futamokban, a színpadi produkciókban és a Települési Ízek Versenye elnevezésű főzőversenyben is megmérette magát. Utóbbiban hagyományosan erős a gyöngyösi csapat, Nagy Zoltán királyi főszakács az eddigi két alkalommal különdíjjal tért haza. Idén a zsűri ugyan nem jutalmazta a két elkészített ételt, de a fesztivál vendégeinek elismerése nem maradt el, a szombaton elkészített mátrai bivalyburgerért és a vasárnapi bivalypörköltért is kígyózó sorok álltak, csakúgy, mint a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület által felállított gyöngyösi standnál kínált mátrai borokért. A színpadi produkciók során az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Gyöngyösi Játékszín műsorával mutatkozott be a város, amely a Credo Media által készített városfilmet is bemutatta a népes közönségnek. A sárkányhajó futamokban az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának hallgatóiból verbuválódott nemzetközi csapat képviselte a gyöngyösi színeket.

  Idén ugyan díj nélkül maradt a város csapata a Nemzeti Regattán, de a két nap során számos hívet sikerült szereznünk Gyöngyösnek és a Mátrának. A város idei bemutatkozásának megvalósításáért köszönettel tartozunk a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesületnek, Nagy Zoltán királyi főszakácsnak, a Gyöngyösi TV Nonprofit Kft.-nek, a Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nek, a Gyöngyösi Játékszínnek, a Mátrai Hegyközségi Tanácsnak, a Dubicz Borászatnak, az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusának és a Műanyag Áruk Boltjának.


  Közösségi funkciók