3 °C

 
 
Sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben a IV. számú 232 MW-os blokk nagyjavítását követően a III. számú 220 MW –os blokk karbantartása következett, amely befejezéséhez közeledik.

Alapkőletétel: bővít a MIAS Hungary Kft

Letették a MIAS Hungary Kft. új, 8300 négyzetméteres gyártócsarnokának alapkövét Gyöngyösön.

Heves megye egészségügyi szakdolgozója Nádudvari Piroska

Ápolók Napi ünnepséget rendezett május 17-én a MESZK Heves megyei szervezete, ahol visszatekintettek a nagy elődökre, de a jelen kor ápolóinak helyzetéről is sok őszinte mondat elhangzott.

Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson

Kékestető egy évben több százezer vendéget vonz. A Kékestető Nonprofit Kft. a látogatók elégedettségének növelése érdekében Magyarország legmagasabb pontjának megújítását tervezi, amihez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével nettó 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt 2019 végéig valósul meg.

Adófizetési határidő: május 31.

A Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság Adócsoportja felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy a 2018. évi helyi iparűzési adóbevallás benyújtási és befizetési határideje 2019. május 31.

Bővebben
18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

17/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról és engedélyezéséről szóló 45/2005. (X.24.), - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) és - a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendeleteket.

16/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

15/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

Újra olaszrizling a városbor

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.16. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Molnár és Fiai Pincészet 2017-es évjáratú olaszrizlingje viselheti egy éven át a Gyöngyös Város Bora címet, míg a polgármester borának az Abasári Bormanufaktúra 2018-as zenitjét választották szerdán a városházán tartott borversenyen.

   
   
   

  Több mint húszéves hagyomány a városborválasztás Gyöngyösön, ahol 1998 óta minden évben kiválasztanak egy, a Gyöngyösi Hegyközség területén termesztett szőlőből készült száraz, fehér bort, amely egy éven át viselheti a Gyöngyös Város Bora címet. A versenyre 9 termelő, 22 bort nevezett, amelyek a korábban megrendezett hegyközségi borversenyen arany- vagy ezüst minősítést szereztek. Ebben az évben már nem csak a megelőző évben készült italokkal, hanem óborokkal is indulhattak a versenyen a borászatok. A mintákat illatos és testes borokra osztották, előbbiből került ki a városbor, míg a testes mezőnyből második alkalommal választották ki a polgármester borát.

   
   

  A hagyományoknak megfelelően idén is egy szakmai és egy társadalmi zsűri bírálta el a mintákat. A szakmai zsűrit Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke vezette, tagjai pedig Kovács Pál borszakíró, valamint a Szent István Egyetem borászati tanszékének oktatói, Dr. Pásti György és Oláhné Horváth Borbála voltak, akik mellett Hiesz György polgármester bírálta a borokat. A társadalmi zsűri elnöke Szabó Edit gasztronómiai újságíró volt, tagjai között pedig ott volt Miller Lajos, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Balázs Ernő, Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke és Keményné Koncz Ildikó, a Magyar Bor Akadémia titkára.

   
   

  A két zsűri a 22 benevezett borból hatot választott ki - három bort az illatosak, másik hármat a testesek közül -, majd egy csúcszsűri döntötte el visszakóstolás után a végső helyezéseket.

   
   

  Gyöngyös Város Borának - csakúgy, mint tavaly - a Molnár és Fiai Pincészet 2017-es évjáratú olaszrizlingjét választották. Az abasári pincészet harmadik alkalommal adja a gyöngyösi városbort. A Gyöngyös Város Polgármesterének Bora címet az Abasári Bormanufaktúra 2018-as zenitje viselheti a következő egy évben.

   

  Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke, a szakmai zsűri vezetője elmondta: a mátrai fehérborok szép választékát ismerték meg, az italok minősége pedig azt bizonyítja, hogy a borvidék képes méltó helyét megszerezni. Hiesz György polgármester a nyertes borok leleplezése előtt kiemelte: a két zsűri borokról alkotott véleménye nagyon közel állt egymáshoz. Hozzátette: a döntőbe további három borászat, a Kovács és Lánya, a Maróti Pince és az Ákos Pince borai jutottak. A borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére május 17-én pénteken, a Mátrai Bornapok színpadán kerül sor a Fő téren. A május 17-e és 19-e között rendezendő borünnepen mintegy húsz borászat kínálja majd a borait, és koncertet ad mások mellett az Irie Maffia, a P. Mobil és az Irigy Hónaljmirigy.


  Közösségi funkciók