3 °C

 
 
Berkenyefával köszöntötték a száz éves dr. Bálint Györgyöt

Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön.

A CUNAMI Bt.-vel történt egyeztetés alapján július 17-én este, napnyugta után végzik el a szakemberek az önkormányzati szúnyoggyérítést Gyöngyös és Mátrafüred területén.

Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben





Érezni a szándékot a levegőben - átadták a Mátra Libegőt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.05.10. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátra legújabb turisztikai atrakciója a Sástót és az Adrenalin-parkot összekötő mintegy 500 méter hosszú libegő.

   
   

  - Húsz éve csak a kő látszott itt - emlékezett a Mátra Libegő átadási ünnepségén Palik Tibor, a beruházó cég tulajdonosa. Mint mondta, az első atrakció, a bobpálya ötlete Visegrádon egy családi bobozás alkalmával született meg, a fejlesztés pedig azóta is folyamatos, hiszen a látogatók mindig újabb és újabb élmény(elem)eket keresnek.

  Mátra libegő

   
  36 kép
  Dátum: 2019-05-10 14:03:00
   

  Beszélt arról is: régi vágyuk volt Sástó és az Adrenalin park összekötése, hiszen kocsival a parkolási kapacitás miatt okoz gondot a feljutás egy-egy népesebb napon, gyalogszerrel pedig a 202 lépcsőfok, illetve esős időben az ösvény állapota nehezíti a feljutást. A libegő - azon túl, hogy elsősorban élményt kínál - ezeket a nehézségeket is orvosolja.

  Köszönetet mondott mindazoknak, akik a csaknem kétszáz millió forintos, önerőből, magántőkéből megvalósított beruházásban részt vettek, külön is kiemelve a kivietelezőket, akik derekasan helytálltak az „irgalmatlan nagy munka” elvégzésében.

  Hiesz György polgármester arra emlékeztetett, hogy a kétezres évek eleje a Mátra idegenforglami mélypontja volt, s az akkoriban megfogalmazódó fejlesztési ötletek sokakban - olykor még turisztikai szakemberekben is - inkább ellenállást szültek.

  - Nagy öröm, hogy nem lett igazuk azoknak, akik akkor úgy vélték, ilyen „bóvlikra” nincs szüksége a Mátrának. És nagy öröm, hogy vannak olyan vállalkozók, akik folyamatosan tesznek a Mátra idegenforgalmáért - jegyezte meg a polgármester.

  Szólt arról is: a Mátra kiemelt turisztikai térséggé nyilvánításához nagy reményeket fűznek, hiszen ez a státusz „sok guruló forintot hozhat;rdquor; s ezáltal újabb és újabb fejlesztéseket generálhat. Márpedig az eddig is bebizonyosodott, hogy a fejlesztések megvalósulásával megjönnek a vendégek is. Olyannyira, hogy manapság már nem ritka, hogy alkalmanként - s nem csak télen - teltház van a Mátrában.

  ? Ha egy helyre belépsz, és működik, akkor ott a levegőben érezned kell a szándékot - ezzel a Kassai Lajos lovasíjásztól származó gondolattal kezdte köszöntőjét Horváth László, a térség országgyűlési képviselője. Mint mondta, egy nem csak szó szerint felemelő helyen vagyunk, hanem egy olyan helyen, ahol a levegőben érződik a szándék. Nevezetesen az elkötelezettségből eredő jobbító szándék. Úgy vélte, Palik Tiborék példát adtak elkötelezettségből, okos bátorságból és kitartásból. Példát arra, hogy az álmainktól nem kell elbúcsúzni, mert megvalósítva őket másoknak is örömet okozunk.

  - Ez a hely vendégszerető, szép, harmonikus és erős. Olyan, mint a Mátra. Olyan, amilyennek szeretjük a Mátrát, és amilyennek szeretnénk megtartani - fogalmazott a képviselő.

  Az ünnepélyes szalagátvágás után a vendégek ki is próbálhatták a libegőt, amely csaknem 500 méter hosszon szállítja utasait tavasztól őszig. Az utazási idő egy irányba hét perc, a felvonó 62 székén 124 ember utazhat egyszerrea pályán a székek száma: 62, amelyen egyszerre 124 fő utazhat. A sástói völgyállomás és a parkban található hegyállomás szintkülönbsége 50 méter, a libegő földtől mért legmagasabb pontja 17 méter. Mindez fantasztikus panorámát kínál.


  Közösségi funkciók