3 °C

 
 
Berkenyefával köszöntötték a száz éves dr. Bálint Györgyöt

Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön.

A CUNAMI Bt.-vel történt egyeztetés alapján július 17-én este, napnyugta után végzik el a szakemberek az önkormányzati szúnyoggyérítést Gyöngyös és Mátrafüred területén.

Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Valódi megbecsülés: őszinteség és örök emlék

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.30. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Dobó Úti Bölcsőde két kisgyermekgondozóját, Tuza Ivánnét és Gyetvai Attilánét jutalmazták a bölcsődék napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen.

   
   

  - A családomban is látok arra példát, hogy milyen nehéz bölcsődei dolgozónak lenni. Ezt a munkát csak elhivatottsággal és lelkesedéssel lehet végezni - fogalmazott köszöntőjében Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki a bölcsődei dolgozók tiszteletére rendezett ünnepségen kiemelte: az elmúlt években egy gyöngyösnyi méretű város lakosságával csökkent a megye lélekszáma. A népességfogyás megállítása érdekében a Heves Megyei Önkormányzat elfogadta azt a megyei családvédelmi akciótervet, melynek sikeres megvalósításába minden települést szeretnének majd bevonni. A kitűzött célok elérése érdekében pedig stratégiai partnernek tekintik a bölcsődei dolgozókat is.

  Bölcsődék napja 2019

   
  20 kép
  Dátum: 2019-04-30 14:30:00
   

  Gyöngyösön immár tíz éve köszönti az önkormányzat minden évben a városban működő bölcsődék alkalmazottait. Idén a Dobó Úti Bölcsőde két munkatársa részesült elismerésben. Mind Tuza Ivánné, mind pedig Gyetvai Attiláné immár negyven éve neveli és gondozza a legkisebb gyermekeket. A jutalmazottak, munkájuk elismeréseként oklevelet és ajándékot vehettek át Hiesz György polgármestertől.

  A városvezető pohárköszöntőjében hangsúlyozta: minden szakmának megvan a maga szépsége, ám gyermekekkel foglalkozni kivételes feladat. Nem csak azért, mert a legkisebbek mindig kendőzetlenül őszinték, hanem azért is, mert ez a munka valódi megbecsülést nyer azáltal, hogy egy életen keresztül jó szívvel emlékszünk mindazokra, akik gyermekként segítettek, tanítottak minket.

  - Valóban sajnálatos tény, hogy nem csak öregszik, hanem fogy is a megye lakossága. Ezzel szemben azonban örömteli, hogy Gyöngyösön tovább nő a munkahelyek száma, ami reményeink szerint kompenzálja a lélekszámcsökkenést, és bízunk abban, hogy egyre több kisgyermekes család választja otthonául Gyöngyöst - tette hozzá Hiesz György polgármester.


  Közösségi funkciók