3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenMegkezdték az úthibák felszámolását

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.25. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2019-04-25 15:47
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megkezdődtek a tavaszi útjavítási munkák Gyöngyösön. Az önkormányzat 2019-ben 22 millió forintot fordít az úthibák megszüntetésére.

   
   

  A téli fagyok hatására minden évben számos új kátyú keletkezik az utakon, ezek javítását tavasszal a lehető leghamarabb megkezdi az önkormányzat. Ennek időpontja rendszerint az aszfaltkeverő üzem indulásától függ, ami idén április közepére esett, így a hónap második felében számos helyen kell útjavítási munkálatokra számítaniuk az autósoknak.

  Az önkormányzat a 2019-es költségvetésben 22 millió forintot különített el a gyöngyösi és mátrafüredi, önkormányzati kezelésben lévő utak felújítására. Az első ütemben összesen 31 utcában avatkoznak be a szakemberek, kátyúzási feladatokat és az egyéb burkolathibák - süllyedések, gyűrődések - javítását végzik többek között olyan forgalmas utakon, mint a Kenyérgyár utca, a Páter Kiss Szaléz utca, a Platán utca, az Őrálló utca, a Dr. Harrer Ferenc utca, az Alkotmány utca és a Jókai utca. A közel 3 millió forintba kerülő munkákkal június 17-ig végeznek. Az útkarbantartási feladatokat az útellenőr havonta megtett javaslatai alapján az önkormányzat rendeli meg a Városgondozási Zrt.-től.

  Fontos megjegyezni, hogy az önkormányzat csak a saját fenntartásában lévő utakon végezhet karbantartást, az állami kezelésben lévő közutakon ezt a feladatot Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el. Gyöngyös állami kezelésben lévő belterületi útjai a következők: Pesti út (3. sz. főút), Róbert Károly utca, Kassai utca, Mérges utca, Koháry út, Mátrai út, Bene utca, Damjanich János utca, Vachott Sándor utca, Szent Bertalan utca, Kossuth Lajos utca, Karácsondi út, Atkári út, Petőfi Sándor utca, Vasút utca, Pipishegyre vezető út, Kékestetőre vezető út, valamint Mátrafüreden a Parádi és a Pálosvörösmarti utca.


  Közösségi funkciók