3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Önálló marad a gyöngyösi főiskola

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.22. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2012-11-22 17:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Önálló intézmény marad a Károly Róbert Főiskola – hangsúlyozta a városi tévé Fórumában Dr. Magda Sándor. A főiskola rektora ugyanakkor azt is elmondta: mintegy harmind dolgozótól meg kell válniuk, hogy megőrizhessék a főiskola stabilitását.

   

  A korábbi híresztelések ellenére a Károly Róbert Főiskola továbbra is önálló intézmény marad – jelentette ki a Gyöngyösi Városi Televízió Fórum című közéleti műsorában Magda Sándor. A rektor azt is elmondta: a több mint negyven százalékos állami elvonás és az országos tendenciához hasonló mértékű hallgatói létszámcsökkenés következtében több munkatársuktól is meg kellett válniuk. Mintegy harminc-harmincöt munkavállalót érint a leépítés, akik közül sokan a főiskola más vállalkozásaiban kaptak munkát.

  Magda Sándor szerint, ha ezt nem lépik meg, jövőre a bérek kifizetése miatt nehéz gazdasági helyzetbe kerülhetett volna az intézmény, így viszont a következő két évben biztosított a főiskola gazdaságos működése.

  Az év végén a főiskola éléről távozó Dr. Magda Sándor rektor utódlásával kapcsolatban annyit árult el: a szenátus döntése után a posztra egyetlen jelentkező van, akinek személyéről azonban többet egyelőre nem lehet elárulni.


  Közösségi funkciók