3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Egység és barátság a Purim fontos eleme

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.03.25. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Zsúfolásig megtelt a Fő téri rendezvényterem március 24-én, a helyi zsidó hitközség Purim ünnepén.

   
   
  Fotó: Barok András

  - Arról emlékezünk meg ezen az ünnepen, hogy a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség, amelynek kiirtására Hámán gonosz tervet szőtt, megmenekült. Ezt a polgári időszámítás kezdete előtt 450. körül történt eseményt Eszter könyve örökíti meg. A Purim név a sorsvetést jelentő pur szóból ered, mert Hámán így választotta ki az időpontot, amikor rá akarta szabadítani hordáit a zsidókra, hogy kiirtsa őket. Ez a történet, amelyben az események váratlan fordulata folytán az elnyomó fegyvere visszafelé sült el, s így a zsidó közösség képes volt megvédeni magát az erőszak ellen - mondta köszöntőjében Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke.

   

  Hozzátette, mindig öröm a helyi közösség rendezvényén jelen lenni, hiszen egy nyitott, befogadó közösség él Gyöngyösön, ahol az egység és a barátság fontos része a hitéletnek.

  A Gyöngyösi Status Quo Ante Zsidó Hitközség és a Barankovics Izraelita Műhely által szervezett ünnepség közönségét Weisz Péter, elnök is köszöntötte, aki elmondta, hogy Purim megünneplésének negyedik parancsolata: enni, inni, vigadni, de egymás megajándékozása, és különösen a szűkölködőkkel való törődés is fontos része a Purimnak. A részvevőket Balázs Fecó slágereivel, Kathy Horváth Lajos és fia pedig virtuóz hegedűjátékkal ajándékozta meg.


  Közösségi funkciók