3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenTisztelet és megbecsülés jár az ápolóknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.02.22. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Czímer Tamás

  - Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének - kezdte köszöntő beszédét Nádudvari Piroska, minőségügyekért felelős ápolási igazgatóhelyettes az első magyar főápoló emlékét őrző tábla előtt a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen.

   
   

  Kiemelte: a Bugát Pál Kórházban közel 350-en vannak, akik nővérként, betegápolóként, asszisztensként, szakasszisztensként, betegszállítóként, műtősként a közvetlen betegápolásban vesznek részt, és ők azok, akik a gyógyító munka alappillérei ebben az intézményben is. Az évi 20 ezer fekvőbeteg és több mint 400 ezer járóbeteg szakszerű, gondos ellátása nem kis felelősséget és terhet jelent a mindennapokban.

  Fotó: Czímer Tamás

  - A szakdolgozói pálya veszni látszó társadalmi megbecsülésének folyamata elindult, és az ígéretek szerint folytatódni is fog. Viszont úgy gondolom, hogy a szakma tekintélyét mi tudjuk visszaállítani magunknak azzal, ha megfelelő példát mutatunk betegeinknek és szeretteiknek. Ez persze nem egyik naptól a másikig tartó folyamat, de bízom benne, hogy eljön az az idő, amikor újra „kedves nővérkék” leszünk. Biztos vagyok benne, hogy mi ezért erőn felül is próbálunk mindent megtenni - mondta az igazgatóhelyettes.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  Az ápolókat köszöntő Weisz Péter főigazgató hangsúlyozta: mind szakmailag, mind emberileg kiváló szakdolgozói csapat dolgozik a Bugát Pál Kórházban, amire, mint vezető nagyon büszke, és akikre a betegek mindig számíthatnak. Külön gratulált Fehérné Dudás Ibolya ápolónak, aki Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a központi ünnepségen.

   

  A kórház vezetése mellett emlékező koszorút helyezett el a MESZK Helyi Szervezete nevében Horváth Katalin főnővér és Bazsó Judit, a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetője is.


  Közösségi funkciók