3 °C

 
 
Egység és barátság a Purim fontos eleme

Zsúfolásig megtelt a Fő téri rendezvényterem március 24-én, a helyi zsidó hitközség Purim ünnepén.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. március 27-én, szerdán 17 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt. Eső esetén a munkákat március 28-án végzik.

Gyomirtás a vasúti vonalon

Vegyszeres gyomirtási munkákat végez a MÁV Zrt. a Gyöngyös - Vámosgyörk vasúti vonalon.

Forgalmirend-változások a Petőfi utcában

Harminc kilométer per órás sebességkorlátozást vezetett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Petőfi Sándor utcában. A közútkezelő a tehergépjárművek közlekedését érintő szabályozást is bevezetett.

Önkormányzati pályázatok

Megjelentek az önkormányzat pályázati felhívásai, oktatási-nevelési, kulturális, egészségügyi, szociális, közgyűjteményi és sport feladatok támogatására.

Bővebben
6/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

3/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-ai ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Normatív határozatok

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2019. január 29-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

Bővebben

Tisztelet és megbecsülés jár az ápolóknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.02.22. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Czímer Tamás

  - Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének - kezdte köszöntő beszédét Nádudvari Piroska, minőségügyekért felelős ápolási igazgatóhelyettes az első magyar főápoló emlékét őrző tábla előtt a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen.

   
   

  Kiemelte: a Bugát Pál Kórházban közel 350-en vannak, akik nővérként, betegápolóként, asszisztensként, szakasszisztensként, betegszállítóként, műtősként a közvetlen betegápolásban vesznek részt, és ők azok, akik a gyógyító munka alappillérei ebben az intézményben is. Az évi 20 ezer fekvőbeteg és több mint 400 ezer járóbeteg szakszerű, gondos ellátása nem kis felelősséget és terhet jelent a mindennapokban.

  Fotó: Czímer Tamás

  - A szakdolgozói pálya veszni látszó társadalmi megbecsülésének folyamata elindult, és az ígéretek szerint folytatódni is fog. Viszont úgy gondolom, hogy a szakma tekintélyét mi tudjuk visszaállítani magunknak azzal, ha megfelelő példát mutatunk betegeinknek és szeretteiknek. Ez persze nem egyik naptól a másikig tartó folyamat, de bízom benne, hogy eljön az az idő, amikor újra „kedves nővérkék” leszünk. Biztos vagyok benne, hogy mi ezért erőn felül is próbálunk mindent megtenni - mondta az igazgatóhelyettes.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  Az ápolókat köszöntő Weisz Péter főigazgató hangsúlyozta: mind szakmailag, mind emberileg kiváló szakdolgozói csapat dolgozik a Bugát Pál Kórházban, amire, mint vezető nagyon büszke, és akikre a betegek mindig számíthatnak. Külön gratulált Fehérné Dudás Ibolya ápolónak, aki Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a központi ünnepségen.

   

  A kórház vezetése mellett emlékező koszorút helyezett el a MESZK Helyi Szervezete nevében Horváth Katalin főnővér és Bazsó Judit, a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetője is.


  Közösségi funkciók